Σε πνιγμό αποδόθηκε ο θάνατος του 86χρονου, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του ενώ κολυμπούσε στις Αλυκές το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης.
Πρόκειται για τον Δημήτριο Ζαζάνη, ο οποίος κηδεύτηκε χθες από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ριζομύλου με απόδοση τιμών από την Πολεμική Αεροπορία.
Ο 86χρονος ήταν τεχνικός αξιωματικός της Αεροπορίας και είχε υπηρετήσει σε πολλές μονάδες πριν αποστρατευθεί και μάλιστα ως διοικητής σε ορισμένες από αυτές. Ο ηλικιωμένος καταγόταν από το Μαντζάρι Μεσσηνίας και κατοικούσε στον Ριζόμυλο πολλά χρόνια.
Ηταν πολύ γνωστός και αγαπητός στον κόσμο της Αεροπορίας. Το φέρετρό του ήταν καλυμμένο με τη γαλανόλευκη σημαία ενώ στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν αρκετά στελέχη της 111 Πτέρυγας Μάχης.
Ο Δημήτρης Ζαζάνης ήταν απόφοιτος της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Υπηρέτησε σε μονάδες στη Θεσσαλονίκη, τη Λευκάδα, τη Λάρισα, το Πήλιο.
Μετά την αποστρατεία του παρέμεινε στον Ριζόμυλο όπου ήταν επίσης πολύ γνωστός κυρίως λόγω της αγάπης που είχε στα αδέσποτα ζώα. Παλαιότερα διατηρούσε με τη σύζυγό του άτυπο κυνοκομείο. Ο άτυχος άνδρας κατέλιπε μία κόρη. Νωρίτερα χθες η σορός του ηλικιωμένου μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας και πραγματοποιήθηκε νεκροψία – νεκροτομή για τα ακριβή αίτια θανάτου.

taxydromos.gr