Το Σάββατο ήταν η καλύτερη ημέρα των τελευταίων ετών για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, καθώς σύμφωνα με τον κ. Γρηγόρη Ιγγλέση, περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο της εταιρείας «Κενταύρων Όρος» που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102.5 και στον Ηλία Κουτσερή, 2500 επισκέπτες βρέθηκαν στην κορυφή του βουνού των Κενταύρων για να απολαύσουν το χιόνι. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως ήταν καλύτερη ημέρα από άποψη επισκεψιμότητας εδώ και έξι χρόνια, που βρίσκεται επικεφαλής του Χιονοδρομικού.
Πλήθος επισκεπτών βρέθηκε το τριήμερο στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου, όχι τόσο για να ασκηθεί στα χειμερινά αθλήματα όπως του σκι και του snowboard αλλά για να απολαύσει τον καφέ του στις καφετέριες, το χιόνι και την πανέμορφη θέα του Παγασητικού.
Ο κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης τόνισε πως σήμερα η μέρα ξεκίνησε πολύ καλά, με φρέσκο χιόνι και αρκετό κόσμο, ενώ χθες τα μηχανήματα πατούσαν κι έστρωναν το χιόνι μέχρι αργά το βράδυ. Κάπως έτσι θα συνεχιστεί και η αυριανή η μέρα, ωστόσο ο ίδιος σημείωσε πως την Πέμπτη θα κλείσει το Χιονοδρομικό για να συντηρηθεί το χιόνι.
«Το χιόνι είναι αρκετό. Θα το κλείσουμε -το Χιονοδρομικό Κέντρο- την Πέμπτη για να το συντηρήσουμε το χιόνι, που έχουμε, να κάνουμε καλά πατήματα όλη την ημέρα και το βράδυ, για να μπορέσουμε να το κρατήσουμε 15 ημέρες. Μέχρι τη Δευτέρα θα είναι ανοιχτό το Χιονοδρομικό κι από κει θα συνεχίσουμε, αρκεί να είναι το χιόνι έτσι που να μπορέσουμε με ασφάλεια να είμαστε ανοιχτά», υπογράμμισε ο κ. Ιγγλέσης.
Η εικόνα της χιονισμένης κορυφής του Πηλίου σε συνδυασμό με την τριήμερη αργία των Θεοφανείων φαίνεται πως επέδρασε θετικά στην επισκεψιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο, καθώς το Σάββατο αποδείχθηκε, όπως σχολίασε ο κ. Ιγγλέσης, η καλύτερη ημέρα για το Χιονοδρομικό τα τελευταία έξι χρόνια!
«Το Σάββατο ήταν η καλύτερη ημέρα στα έξι χρόνια μου στο Χιονοδρομικό. 2500 επισκέπτες εκ των οποίων 2000 επισκέφθηκαν καφετέριες κι έπαιζαν με το χιόνι, τα έλκηθρα, 300 μέσα στις πίστες, που δεν είχαμε πολύ χιόνι και δεν ήταν ανοιχτές όλες οι πίστες και τα παιδιά από τον ΕΟΣ ήταν μέσα στο Χιονοδρομικό και το χάρηκαν πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγγλέσης, ο οποίος σημείωσε πως υπήρχαν μεν μικροπροβλήματα, τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν.

magnesianews.gr