Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, διέταξε ο εισαγγελέας Βόλου, μετά από μήνυση που κατέθεσε Εισαγγελία Βόλου ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης κατά παντός υπευθύνου.
Ο κ. Κουτσάφτης κατέθεσε πριν από περίπου ένα μήνα μήνυση στην Εισαγγελία, με την οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου της δομής υγείας και στην οποία έκανε λόγο για πλημμελή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, με συνέπεια να δημιουργείται κίνδυνος για τη ζωή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Δήμου.
Ο εισαγγελέας υπηρεσίας παρέλαβε τη μήνυση και παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, από την οποία θα διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες του δημάρχου και θα διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση που βρίσκεται το Κέντρο Υγείας.
Ο φάκελος της υπόθεσης έχει ήδη ανατεθεί σε πταισματοδίκη, ο οποίος θα καλέσει για κατάθεση τον εκτελούντα χρέη διευθυντή στη μονάδα, όπως και άλλους εμπλεκόμενους, ενώ μετά το πέρας της έρευνας θα μεταβιβάσει στον εισαγγελέα τον φάκελο, για να κριθεί εάν διαπράχθηκε κάποιο ποινικό αδίκημα, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη ή η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.

magnesianews.gr