Από τη ζωή «έφυγε» ο Αθανάσιος Κορώνης σε ηλικία 93 ετών, σκορπώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία, καθώς για πάνω από 20 χρόνια είχε διατελέσει Κοινοτάρχης των Σταγιατών. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Σάββατο 4 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σταγιατών.
Ο Αθανάσιος Κορώνης γεννήθηκε στις Σταγιάτες Πηλίου στις 13 Αυγούστου του 1927. Ευαισθητοποιημένος στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα, δραστηριοποιήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το χωριό του, τις Σταγιάτες. Με την παρότρυνση των συγχωριανών του κατέρχεται υποψήφιος στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 1954, εκλέγεται και αναλαμβάνει την θέση του Αντιπροέδρου, ενώ επανεκλέγεται πρώτος στις επόμενες εκλογές του 1958. Τότε αναλαμβάνει την θέση του Προέδρου της Κοινότητας, την οποία διατηρεί μέχρι το 1964.
Το 1982, δέχεται έντονες πιέσεις από τους συγχωριανούς του για να ξανακατέβει στις εκλογές, όπως και το κάνει. Τις κερδίζει και αναδεικνύεται και πάλι πρόεδρος της Κοινότητας Σταγιατών. Αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα από το 1983 και διατηρεί τη θέση αυτή τη φορά για τρεις τετραετίες, μετά από αλλεπάλληλες επιτυχείς εκλογικές αναμετρήσεις, μέχρι το τέλος του 1994.
Το 1995 αποφασίζει πλέον να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Για την πολυετή και ιδιαίτερα επιτυχημένη προσφορά του στην Κοινότητα Σταγιατών, η νέα Κοινοτική αρχή, ομόφωνα του απένειμε «Τιμητική πλακέτα».
Οι κάτοικοι των Σταγιατών κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με όραμα, ευγενικό και αγωνιστή της ζωής, που ήθελε πάντα το χωριό του να προοδεύει. Άλλωστε κατά τη διάρκεια της θητείας του έγιναν πολλά έργα, τόσο οδοποιίας όσο και πολιτισμού.
Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου.

magnesianews.gr