Νέα επεισόδια στις φυλακές νέων Βόλου (τέρμα οδού Μεταμορφώσεως) μεταξύ αλλοδαπών κρατούμενων τις τελευταίες ημέρες, φέρνουν και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα της ύπαρξης μεγάλου αριθμού φυλακισμένων, που αδυνατεί να στεγάσει το σωφρονιστικό κατάστημα. Τα επεισόδια σύμφωνα με τη ΘΕΣΣΑΛΙΑ σημειώθηκαν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ανήμερα της εθνικής επετείου και προκάλεσαν αναστάτωση στις φυλακές.
Ειδικότερα και όπως έγινε γνωστό από έγκυρη δημοσιογραφική πηγή, την Παρασκευή στις 11.30’ το πρωί αλλοδαπός κρατούμενος επιτέθηκε για άγνωστο λόγο και τραυμάτισε στο κεφάλι συγκρατούμενό του, επίσης αλλοδαπό, στην σκοπιά του σχολείου των φυλακών. Μάλιστα από την επίθεση ο κρατούμενος φέρεται να τραυματίστηκε και να μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών.
Ανήμερα της εθνικής επετείου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο Αλγερινοί κρατούμενοι αρνήθηκαν να επιστρέψουν στον θάλαμό τους και εξύβρισαν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που τους το ζήτησαν, ενώ την ίδια ημέρα, οι αλλοδαποί κρατούμενοι δύο θαλάμων της φυλακής αρνήθηκαν να επιστρέψουν στα κελιά τους, ενώ άλλοι αλλοδαποί κρατούμενοι καθυστέρησαν περίπου μία ώρα να επιστρέψουν στα κελιά τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται επεισόδια στις φυλακές νέων Βόλου, όπου κρατούνται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης (16 Οκτωβρίου), 116 αλλοδαποί ηλικίας 19 ως 25 χρόνων.  Να επισημανθεί ότι οι θέσεις κράτησης είναι μόλις 54, δηλαδή στη φυλακή βρίσκονται σήμερα υπερδιπλάσιοι κρατούμενοι…
Την ίδια ώρα τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν μεγάλη άνεση στις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου, όπου οι κρατούμενοι είναι 144, με τις θέσεις κράτησης να είναι 274. Δηλαδή αντιστοιχεί ένας κρατούμενος σε δύο θέσεις περίπου.
Σημειώνεται ότι οι φυλακές έχουν περιέλθει λειτουργικά στην αρμοδιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

e-thessalia.gr