Κινητοποίηση διαρκείας ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου τα πληρώματα του ΕΚΑΒ και της Μαγνησίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της 5ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου, που δεν προσλαμβάνει το Νοσοκομείο προσωπικό που με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα εκτελεί όλες τις διακομιδές των ασθενών, για να καλύψει τις ανάγκες του.
Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι διασώστες του ΕΚΒ πρέπει να εκπαιδευτούν στα νέα μέσα, όπως τις αεροδιακομιδές και τις πλωτές διακομιδές, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού του ΕΚΑΒ και τα δευτεροβάθμια Σωματεία ανά τη χώρα, αποφάσισαν να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις μακράς διαρκείας και μάλιστα εν μέσω καλοκαιριού που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.
Ο Παναγιώτης Δαρειώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ν. Μαγνησίας, ανέφερε ότι η κινητοποίηση για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 15 Σεπτεμβρίου.
Στο διάστημα αυτό το προσωπικό του ΕΚΑΒ δε θα καλύπτει τα εξιτήρια ασθενών από το Νοσοκομείο και της κλινικές, τις επανεξετάσεις ασθενών και τις διακομιδές σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για εξετάσεις.
«Ενώ το υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση του ΕΚΑΒ έδωσαν εντολές στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και τους διοικητές των Νοσοκομείων να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό για τα Νοσοκομεία, ώστε να στελεχώσουν πληρώματα ασθενοφόρων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασθενών, πολλοί διοικητές Νοσοκομείων της χώρας, όπως και στο «Αχιλλοπούλειο», δεν τις εκτέλεσαν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν συνεχώς το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που βάζοντας πλάτη τόσα χρόνια το έκανε για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς», ανέφερε ο κ. Δαρειώτης.
Πλέον, τόνισε, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, διοικητές των Νοσοκομείων δεν προσλαμβάνουν προσωπικό για τα ασθενοφόρα και επειδή το προσωπικό του ΕΚΑΒ έχει να εκπαιδευτεί για αερομεταφοράς, μετά τη δωρεά αεροσκαφών από το Ίδρυμα Νιάρχου και για πλωτές διακομιδές (τα πλωτά ασθενοφόρα αναμένεται να αποκτηθούν), για το καλοκαίρι θα σταματήσουν οι δευτερεύουσες διακομιδές και θα γίνεται μεταφορά μόνο επειγόντων περιστατικών, των ασθενών που κάνουν αιμοκάθαρση και των καρκινοπαθών, τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας.

magnesianews.gr