Δύσκολες στιγμές σε μια πολύ δύσκολη καλοκαιρινή χρονιά και για το οργανωμένο κάμπινγκ στη Μαγνησία. Οι κρατήσεις είναι λίγες, σιγά-σιγά φτάνουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα και χτυπούν τα τηλέφωνα, αλλά μέχρι εκεί. Επιχειρηματίες θεωρούν τη χρονιά χαμένη και βάζουν σαν στόχο να βγουν τα έξοδα και οι υποχρεώσεις.
Από το κάμπινγκ του Χορευτού, το οποίο άνοιξε τις πύλες του την 1η Ιουνίου, ο κ. Λουκάς Κουρελάς δείχνει αρκετά αισιόδοξος. Όπως ο ίδιος εξηγεί, ο Ιούνιος κύλησε χαλαρά, ενώ για τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν καλά δείγματα. «Υπάρχει κινητικότητα τα Σαββατοκύριακα, αν και πολλοί είναι αυτοί που νιώθουν ανασφάλεια, αλλά όχι τόσο στο κάμπινγκ. Υπάρχει διάθεση από Έλληνες για τη high σεζόν, αν και Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο δουλεύαμε πολύ με Γερμανούς και Γάλλους με τα αυτοκινούμενα, αλλά και με Ισραηλινούς που έφταναν με πτήσεις» τόνισε. Όσον αφορά στις θέσεις κατασκήνωσης ο ίδιος σημείωσε πως το συγκεκριμένο κάμπινγκ είναι με προδιαγραφές 5 αστέρων και η κατανομή είναι επαρκής για να καλύψει τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τα κάμπινγκ. «Μέχρι και το καφέ-εστιατόριο του κάμπινγκ είναι έτσι διαμορφωμένο που τα τραπεζοκαθίσματα έχουν την απαραίτητη απόσταση, ενώ δεν έχουν υπάρξει μειώσεις στις θέσεις κατασκήνωσης και τα άτομα και τοποθετήθηκαν οι σταθμοί με τα απαραίτητα, όπως τα αντισηπτικά».
Από την πλευρά της η κ. Γεωργία Παπασταματίου από το κάμπινγκ του Πλατανιά στο Νότιο Πήλιο, τόνισε ότι οι κρατήσεις μέχρι στιγμής είναι απειροελάχιστες και όσοι έχουν κάνει κράτηση είναι παλιοί πελάτες. Η ίδια σημείωσε πως το κάμπινγκ θα λειτουργήσει με λιγότερες θέσεις, διότι είναι μικρό, και από τις 70 θέσεις που προβλέπεται, θα φιλοξενεί 30%-40% λιγότερους επισκέπτες. Η κ. Γεωργία Παπασταματίου τόνισε πως το κάμπινγκ δεν έχει ακόμη ανοίξει και αυτό προσδιορίζεται για τις επόμενες μέρες και έως τις αρχές Ιουλίου, ενώ η εκτίμησή της για τη φετινή χρονιά ήταν με μία λέξη «δύσκολα».
Ο κ. Νίκος Πασματζίδης από το κάμπινγκ στο Παπά Νερό σημείωσε πως η επιχείρηση άρχισε τη λειτουργία της από τις 5 Ιουνίου, αλλά το ενδιαφέρον είναι ελάχιστο. «Με τρεις λέξεις οι κρατήσεις για φέτος είναι «ένα απολύτως τίποτα». Ενδιαφέρον από Έλληνες δεν υπάρχει, ενώ από πλευράς ξένων τουριστών υπάρχουν κάποια τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μηνύματα, αλλά η συζήτηση σταματά όταν η κουβέντα πάει στην προκαταβολή. Αυτό σημαίνει ότι και οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι αν θα ταξιδέψουν στη χώρα μας» επισήμανε ο ίδιος. Ο κ. Ν. Πασματζίδης τόνισε πως «περιμένουμε να ανοίξουν τα σύνορα από Σκόπια και Βουλγαρία να δούμε πώς θα πάει η κίνηση από τη Σερβία» για να συμπληρώσει πως στόχος για το φετινό καλοκαίρι είναι η κάλυψη των εξόδων και να βγουν οι υποχρεώσεις.
Ο κ. Αντώνης Συμεωνίδης από το κάμπινγκ στην Κάτω Γατζέα μίλησε για μηδενικές κρατήσεις. «Λίγα πράγματα μέχρι στιγμής, αν και έχουμε ανοίξει από την 1η Ιουνίου και οι όποιες κρατήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κρίνουμε ότι είναι λίγες. Βέβαια κάποια ηλεκτρονικά μηνύματα δεχόμαστε σιγά-σιγά και ο αριθμός είναι πολύ κάτω από την περσινή χρονιά» ανέφερε ο ίδιος για να προσθέσει ότι ήδη χάθηκε η μισή σεζόν από τους ηλικιωμένους κάμπερ, που είναι ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Σεπτέμβριος. Όσον αφορά στα μέτρα, ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχουν αποστάσεις ανάμεσα στις θέσεις κατασκήνωσης, αλλά το χειρότερο από όλα, όπως είπε, «είναι πως δεν έχουμε πάρει ακόμη οδηγίες για το τι θα κάνουμε σε περίπτωση κρούσματος και πού θα απομονωθεί αυτό το άτομο».

e-thessalia.gr