Συνεχίζεται και σήμερα στον εμπορικό λιμένα Βόλου η εκφόρτωση των ελικοπτέρων OH - 58D Kiowa Warrior που ξεκίνησε προχθές παρόντος του αρχηγού του ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεωργίου Καμπά, που συνοδευόταν από τον διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εκπαίδευση των Ελλήνων χειριστών και τεχνικών θα ξεκινήσει άμεσα από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα από Αμερικάνους εκπαιδευτές χειριστές και τεχνικούς αντίστοιχα. Τα Kiowa Warrior είναι ελικόπτερα αναγνωρίσεως φέρνουν οπλισμό και συνεργάζονται πάντοτε ή με ελικόπτερα Apache ή μεταφορικά ελικόπτερα.
Τα Kiowa Warrior φέρουν το Σκοπευτικό Σύστημα Ιστού (MMS) με σύγχρονο ηλεκτροπτικό σύνολο που προσδίδει πλήρη ικανότητα νυκτερινού αγώνος. Η υποστήριξη του εν λόγω κρίσιμου συστήματος είναι εξασφαλισμένη, δεδομένου ότι παραλήφθηκε αριθμός αποθέματος
Χθες το γραφείο Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού έδωσε στη δημοσιότητα πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τα επιθετικά ελικόπτερα, που έχουν έρθει για να καλύψουν ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην αναγνώριση από αέρος. Τα ελικόπτερα έφθασαν στο λιμάνι του Βόλου με το φορτηγό πλοίο «Ocean Giant» που απέπλευσε στις 18 Απριλίου από το λιμάνι Jacksonville των Ηνωμένων Πολιτειών.
Για κάθε ένα από τα 70 συνολικά Kiowa Warrior γίνεται συντήρηση από το 307 ΠΕΒ της 1ης ΤΑΞΑΣ στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου και στη συνέχεια συντάσσεται πρωτόκολλο παραλαβής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη παραλαβή των ελικοπτέρων θα πραγματοποιηθεί με τελετή στα μέσα Ιουνίου παρόντος του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, του Αμερικανού πρέσβη και πολλών αξιωματούχων Αμερικάνων και Ελλήνων. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκειας της επίσκεψής του στον Βόλο ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς επισκέφθηκε το στρατηγείο της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο στρατόπεδο «ΣΧΗ (ΠΖ) ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ Ν.». Ο κ. Καμπάς ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητές του σχηματισμού και των μονάδων του, έδωσε κατευθύνσεις και πραγματοποίησε ομιλία στο προσωπικό.

taxydromos.gr