Ξεκίνησε χθες η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της κάλπης, μεθαύριο Κυριακή 26 Μαΐου, στον Δήμο Βόλου.
Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο και δημοτικές ενότητες λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο για την οργάνωση των τετραπλών εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο, την Περιφέρεια, τον Δήμο και τις κοινότητες, που θα διεξαχθούν σε 68 σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα στον Δήμο Βόλου.
Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε από συνεργεία στο Δημαρχείο Βόλου και τις δημοτικές ενότητες η παραλαβή των εκλογικών σάκων και των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές.
Πρόκειται για τρεις σάκους που προορίζονται για κάθε ένα από τα εκλογικά τμήματα «Α» (ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές) και από έναν σάκο για τα εκλογικά τμήματα «Β» (δημοτικές και κοινοτικές εκλογές).
Τα ψηφοδέλτια για τον Δήμο Βόλου και τις κοινότητες παραλήφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.
Σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο δικαστικοί αντιπρόσωποι θα παραλαμβάνουν τους σάκους με το εκλογικό υλικό και τα ψηφοδέλτια προκειμένου να τα μεταφέρουν στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.
Για τον σκοπό αυτό, αλλά και για την εξυπηρέτηση των εκλογέων που θα χρειαστούν τυχόν πληροφορίες, όπως για το πού ψηφίζουν, οι έδρες των δημοτικών ενοτήτων θα λειτουργούν σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μεθαύριο Κυριακή ανήμερα των εκλογών θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί, με το άνοιγμα της κάλπης και μέχρι τη λήξη της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Επί ποδός βρίσκονται και περισσότεροι από 20 υπάλληλοι στο Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο του Δήμου Βόλου. Το Δημοτολόγιο θα λειτουργήσει σήμερα Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, αύριο Σάββατο από τις 7 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυκτα και μεθαύριο Κυριακή από τις 6 το πρωί έως τη λήξη μετάδοσης των αποτελεσμάτων.
Εκεί μπορούν να απευθύνονται εκλογείς που θα χρειαστούν πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας σε περίπτωση υπάρχουν διαφορές με τα στοιχεία τους στους εκλογικούς καταλόγους ή δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους.
Το Ληξιαρχείο θα λειτουργήσει σήμερα Παρασκευή έως τις 8 το βράδυ, αύριο Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυκτα και μεθαύριο Κυριακή από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, προκειμένου να χορηγεί ληξιαρχιακές πράξεις για εξακρίβωση στοιχείων των εκλογέων σε περίπτωση αναντιστοιχίας με τα στοιχεία των εκλογικών καταλόγων.

Ελένη Χάνου (Ταχυδρόμος)