Ετοιμη με εξπρές διαδικασίες η πρόταση του Νοσοκομείου Βόλου για τη διεκδίκηση επιπλέον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με αφορμή την πανδημία του COVID-19. Από τα συνολικά 7 δισεκατομμύρια που θα διαθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα Νοσοκομεία της διοικητικής της ευθύνης για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες, το Αχιλλοπούλειο διεκδικεί χρηματοδότηση ύψους 1.384.000,00€ με το ΦΠΑ. Η πρόταση περιλαμβάνει ενίσχυση με σύγχρονα μηχανήματα της Μονάδας Λοιμώξεων που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της πανδημίας. Επίσης επιπλέον εξοπλισμό θα αποκτήσουν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Τα έργα που προκρίνει το επιστημονικό συμβούλιο
Ειδικότερα, το επιστημονικό συμβούλιο αφού αξιολόγησε τον προτεινόμενο εξοπλισμό εισηγήθηκε και το διοικητικό συμβούλιο του Αχιλλοπουλείου μόλις προχθές ενέκρινε και απέστειλε προς έγκριση στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ, την πρόταση που περιλαμβάνει τα παρακάτω έργα:
* Προμήθεια εξοπλισμού Μ.Ε.Θ. με προϋπολογισμό 230.400,00€: Περιλαμβάνει αναπνευστήρες τύπου ICU, φορητό Υπέρηχο με τρείς (3) κεφαλές,
Σύστημα βίντεο-βρογχοσκόπησης HD, φορητά παλμικά οξύμετρα.
* Προμήθεια εξοπλισμού Τ.Ε.Π. με προϋπολογισμό 232.100,00€ : Περιλαμβάνει monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, ηλεκτροκαρδιογράφους 12 καναλιών, φορητό αυτόματο απινιδωτή, φορητό αναπνευστήρα διακομιδών, φορητό υπέρηχο με δύο (2) κεφαλές, monitor καπνογραφίας και φορητά παλμικά οξύμετρα, διπολική διαθερμία, τροχήλατα φορεία - εξεταστικές κλίνες, σετ εργαλείων ΤΕΠ και λοιπό εξοπλισμό χειρουργείων
και νοσηλείας.
*Προμήθεια εξοπλισμού χειρουργείων και χειρουργικής με προϋπολογισμό 126.400,00€ με το ΦΠΑ: Περιλαμβάνει τροχήλατα τραπεζίδια mayo εργαλειοδοτριών με υδραυλική ανύψωση, κλίνες νοσηλείας (Τύπου ΜΕΘ/ΜΑΦ), χειρουργικό σύστημα εκκένωσης καπνού διαθερμίας και φορεία μεταφοράς ασθενών.
* Προμήθεια ακτινολογικού εξοπλισμού Τ.Ε.Π. – Μονάδας κορονοϊού με προϋπολογισμό 187.600,00€ με το ΦΠΑ: Περιλαμβάνει φορητό
ψηφιακό DR ακτινολογικό συγκρότημα – πλήρες και φορητό αναλογικό ακτινολογικό 2 εστιών, εξοπλισμό Ακτινοπροστασίας και Εξοπλισμό Μετρήσεων Ακτινοπροστασίας.
* Προμήθεια εξοπλισμού παθολογικών κλινικών - κλινικές νοσηλείας κρουσμάτων, με προϋπολογισμό 188.300,00€ με το ΦΠΑ: Περιλαμβάνει monitor
παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, τροχήλατο ηλεκτρονικό πιεσόμετρο – οξύμετρο –θερμόμετρο, αντλίες έγχυσης φαρμάκων, ηλεκτροκαρδιογράφους 12 καναλιών, φορητή όσμωση και φορητό αυτόματο απινιδωτή.
* Αντιμικροβιακή επένδυση χειρουργικών αιθουσών για ύποπτα κρούσματα με προϋπολογισμό 50.000,00€ με το ΦΠΑ: Περιλαμβάνει αντιμικροβιακή επένδυση τοιχοποιίας για τις αίθουσες 1 (36τ.μ.) & 2 (35τ.μ.), που έχουν επιλεχθεί για την χρήση σε περίπτωση ασθενών με κορονοϊού.
*Προμήθεια και εγκατάσταση Μονάδων αερισμού-αρνητικής πίεσης» με προϋπολογισμό 48.000,00€ με το ΦΠΑ: Περιλαμβάνει Μονάδα Plug & Play δυναμικότητας 1.500m3/h για τους θαλάμους μόνωσης της ΜΕΘ, και των αντίστοιχων θαλάμων της κλινικής νοσηλείας κρουσμάτων.
*Ανάπτυξη Μονάδας ΜΑΦ- Εξοπλισμός ιατρικών αερίων, με προϋπολογισμό 230.000,00€ με το ΦΠΑ: Περιλαμβάνει διαμόρφωση χώρων για τέσσερις
κλίνες, σύστημα ιατρικών αερίων, φωτισμό κλπ εργασίες.
*Εξοπλισμός αποστείρωσης, με προϋπολογισμό 21.200,00€ με το ΦΠΑ, και περιλαμβάνει κυτία αποστείρωσης εργαλείων και εξοπλισμός Γαστρεντερολογικού για τον διαχωρισμό των εργαλείων και εξετάσεων σε ύποπτα ή νοσούντα κρούσματα, με προϋπολογισμό 70.000,00€ που περιλαμβάνει ένα πλήρες ενδοσκοπικό πύργο HD, με γαστροσκόπιο και κολονοσκόπιο.

Bάσω Κυριαζή (taxydromos.gr)