Τον μπελά του βρήκε με τον νόμο ένας Βολιώτης ελεύθερος επαγγελματίας, που είχε βρει διάφορα αρχαία αντικείμενα στη θάλασσα, τα οποία ήταν μερικώς κατεστραμμένα και τα είχε ως ενθύμια σπίτι του. Ο 65χρονος Βολιώτης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Θεσσαλίας» κάθισε χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου και κρίθηκε ένοχος για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς (Νόμος 3028/2002, άρθρο 24, παράγραφος 1 και 58 ΕΔΑ). Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο μηνών, με τριετή αναστολή, παρ’ ότι, όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, τα αντικείμενα τα είχε εκτεθειμένα σπίτι του και δεν τα πουλούσε. Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων που κατέθεσε στο Δικαστήριο, ανέφερε πως τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του 65χρονου, έχουν αρχαιολογική αξία, ενώ υπολόγισε την τιμή τους προς 6.670 ευρώ.

Πάντως από τα ευρεθέντα και κατασχεθέντα αντικείμενα το Δικαστήριο εξαίρεσε μια θρησκευτική εικόνα με την Παναγία και τον Χριστό, που ο κατηγορούμενος δήλωσε πως ήταν κειμήλιο της συζύγου του. Τα αντικείμενα βρήκαν αστυνομικοί, που είχαν ενημερωθεί με ανώνυμο τηλεφώνημα και είχαν εισέλθει στο σπίτι του 65χρονου στις 20 Ιανουαρίου του 2017.

Μάρτυρας αστυνομικός κατέθεσε χθες στο Δικαστήριο ότι τα αντικείμενα ήταν σε κοινή θέα στο σπίτι του κατηγορούμενου, δεν ήταν κρυμμένα και τα είχε ως διακοσμητικά. Ο 65χρονος απολογούμενος δήλωσε ότι έχει συλλογές από όστρακα, αντικείμενα από πλοία, όπως τιμόνι και σπασμένα αρχαία, που μάζεψε κατά καιρούς. Τελικά τα αρχαία κατασχέθηκαν και δημεύτηκαν από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ μόνον η θρησκευτική εικόνα, που δεν έχει αρχαιολογική αξία, όπως αναφέρθηκε, επιστράφηκε στον 65χρονο.