Δυναμική ήταν η χθεσινή επαναλειτουργία των γυμναστηρίων της πόλης του Βόλου μετά από τρεις μήνες λουκέτου για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού. Το άνοιγμα των γυμναστηρίων, παρά την άνοδο της θερμοκρασίας, σηματοδότησε η μαζική συμμετοχή αθλούμενων, που χαρακτηρίστηκε από αποστάσεις και τήρηση των νέων αυστηρών κανόνων λειτουργίας.
«Η πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας μας ήταν ικανοποιητική. Ο κόσμος ήρθε κανονικά να γυμναστεί. Δεν περιμέναμε τέτοιο βαθμό προσέλευσης. Ολοι σεβάστηκαν τους νέους κανόνες υγιεινής», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γυμναστηρίων Βόλου, Αποστόλης Κοσμάς.
Οι αθλούμενοι μετά από τρεις μήνες καραντίνας επέστρεψαν στα γυμναστήρια. Κατά την είσοδό τους κλήθηκαν να υπογράψουν ειδικό έντυπο το οποίο θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αποτελεί βεβαίωση καλής υγείας του κάθε αθλούμενου.
Επίσης πριν τη χρήση των οργάνων γυμναστικής καλούνταν να κάνουν χρήση αντισηπτικού και μετά το τέλος της προπόνησής τους να απολυμαίνουν τα όργανα προκειμένου να είναι ασφαλή και καθαρά για τους επόμενους.
Με λιγότερα άτομα ανά τμήμα και με βάση τις αποστάσεις ασφαλείας έγιναν κα τα ομαδικά τμήματα, στα οποία πλέον η συμμετοχή δηλώνεται κι όταν συμπληρώνεται το όριο το τμήμα «σπάει» προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αθλούμενοι καλούνται να έχουν μαζί τους είτε δικά τους στρώματα, είτε πετσέτες μπάνιου που να καλύπτουν όλο το στρώμα το οποίο μετά τη χρήση επίσης απολυμαίνεται.
Γυμναστές κάνουν χρήση μάσκας και γαντιών ενώ όλοι οι χώροι αερίζονται φυσικά.
Το προηγούμενο διάστημα σε όλα τα γυμναστήρια έγιναν εργασίες σχολαστικού καθαρισμού και γενικές απολυμάνσεις εξοπλισμού και οργάνων γυμναστικής.
Μάλιστα, ο τοπικός σύλλογος εφαρμόζει την παράταση των συμβολαίων για τους αθλούμενους προκειμένου να μη χάσουν το τρίμηνο που ήταν σε καραντίνα. Σε συνεδρίασή του ο Σύλλογος Γυμναστηρίων Βόλου, αποφάσισε να μη χαθούν τα συμβόλαια για τα οποία έχουν πληρώσει αθλούμενοι και ίσχυαν όταν και τα γυμναστήρια μπήκαν σε καραντίνα. Η απόφαση λήφθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του συλλόγου. Η παράταση θα είναι το ελάχιστο ενάμιση μήνα και κάποιοι θα παρατείνουν τα συμβόλαια για το σύνολο της περιόδου της καραντίνας.

Ελένη Χάνου (Ταχυδρόμος)