Στη νέα εποχή μπαίνει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με την παροχή δωρεάν ασύρματου ίντερνετ σε δημότες και επισκέπτες της περιοχής. Πρόκειται για την υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος και συγκεκριμένα της δράσης «Wifi4EU – προώθηση της συνδεσιμότητας του διαδικτύου στις Τοπικές Κοινότητες».
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί ευρωπαϊκή πρωτοβουλία. Στο πρόγραμμα υποβλήθηκαν περίπου 10.000 αιτήσεις και εγκρίθηκαν τελικά προς χρηματοδότηση 3.400 αιτήματα Δήμων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου συγκαταλέγεται στους επιλέξιμους προς χρηματοδότηση οργανισμούς.
Για την εγκατάσταση και λειτουργία του δικτύου ο Δήμος έχει χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 15.000 ευρώ. Με απόφαση δημάρχου εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές για την εγκατάσταση και τον εξοπλισμό ασύρματου δικτύου και ανατέθηκαν οι εργασίες μετά από προσφορά που κατατέθηκε στην Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Δήμου Τρικκαίων e-Trikala Α.Ε.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό, συνολικά 15 χωριά θα αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ. Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου θα γίνει η εγκατάσταση ευρυζωνικού δικτύου ίντερνετ στη Συκή η οποία σήμερα είναι εκτός διαδικτύου.

taxydromos.gr