Διαμαρτυρία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας πραγματοποίησαν έξω από το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, γιατροί, νοσηλευτές και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Η συμμετοχή ήταν συμβολική με έναν εκπρόσωπο από κάθε σωματείο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.
Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο πανελλαδικών δράσεων για τις σοβαρές ελλείψεις και τα μεγάλα προβλήματα στον χώρο της υγείας. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο προσωπικό των μονάδων υγείας που δίνουν σκληρή μάχη καθημερινά απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώθηκαν στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκοπέλου και Σκιάθου.
Ο πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας Π. Μαλινδρέτος τόνισε την ανάγκη να μη γίνει ο κορωνοϊός κερκόπορτα για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στα νοσοκομεία και να μην καθιερωθεί η εργασία γιατρών με μπλοκάκι. Επισήμανε ότι δεν προχωρούν οι προσλήψεις προσωπικού παρότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί fast track διαδικασίες για την κάλυψη των μόνιμων θέσεων.
«Όλα λέγονται μόνο στην τηλεόραση. Εμείς βλέπουμε fast track διαδικασίες μόνο για τα μπλοκάκια», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όσοι προσλήφθηκαν με μπλοκάκια για την αντιμετώπιση της πανδημίας να πάρουν και 3000 και 4000 ευρώ, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει κερκόπορτα για το μέλλον. «Θέλουμε μόνιμες προσλήψεις». Σήμερα στο νοσοκομείο δεν λειτουργούν δύο παθολογικές κλινικές, αλλά τρεις, για να φιλοξενούνται τα ύποπτα περιστατικά. Ωστόσο, αυτό γίνεται με το ίδιο προσωπικό, που δεν έφτανε ούτε καν για τις δυο. Εργάζονται 8 γιατροί για τρεις κλινικές.
Ο κ. Μαλινδρέτος ζήτησε να γίνουν οι μόνιμες προσλήψεις που αναμένονται δύο χρόνια και είπε πως διοικητικά δεν υπάρχει καμία ικανοποίηση από τη λειτουργία του Υπουργείου Υγείας. Τόνισε, επίσης, ότι οι ανάγκες σε υλικά παραμένουν και τόσο η ΥΠΕ όσο και το Υπουργείο δυσκολεύονται να προμηθεύουν το Νοσοκομείο στον απαραίτητο χρόνο. «Το Υπουργείο δεν κινείται γρήγορα και τα υλικά μας φτάνουν για μερικές μέρες ακόμα. Κάνουμε χρήση υλικών με προσοχή και φειδώ», είπε.

e-thessalia.gr