Σοκ στην τοπική κοινωνία του Αϊδινίου προκάλεσε η απόπειρα αυτοκτονίας αγρότη 54 χρόνων, χθες το βράδυ, στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόπειρα σημειώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ και η μητέρα του ή γείτονες, που άκουσαν τον πυροβολισμό, φέρεται να ενημέρωσαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, με γιατρό του Κέντρου, που επιβίβασαν τον τραυματισμένο και αιμόφυρτο αγρότη στο ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη, για να τον κρατήσουν στη ζωή.
Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, ο αποπειραθείς να θέσει τέλος στη ζωή του είναι μοναχικό άτομο, ζει με την μητέρα και τον πατριό του και φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ είναι φτωχός. Φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο. Το όπλο είναι άγνωστο, αν το κατείχε νόμιμα. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η πλειονότητα των αυτόχειρων αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα, που συνδυάζονται με οικονομικές δυσκολίες. Ο συνηθέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι με τη λήψη πολλών φαρμακευτικών χαπιών, ο αυτοπυροβολισμός, ο απαγχονισμός ή η πτώση από μεγάλο ύψος, συνήθως από μπαλκόνια ή ταράτσες πολυκατοικιών.
Η συντριπτική πλειονότητα των αυτόχειρων και όσων αποπειρώνται να θέσουν τέλος στη ζωή τους είναι άνδρες, Αναφορικά με το προφίλ του ατόμου με αυξημένο κίνδυνο τέλεσης αυτοκτονίας περιλαμβάνει: Μοναχική διαβίωση και κοινωνική απομόνωση, απουσία υποστηρικτικού περιβάλλοντος, κατάθλιψη, σωματική νόσο, ιστορικό τυχόν προηγούμενης απόπειρας, στρεσογόνα γεγονότα ζωής (συνήθως σχετιζόμενα με απώλεια, θάνατος προσφιλούς προσώπου, απόλυση-ανεργία, χωρισμός).

e-thessalia.gr