Μεγάλη ζήτηση σε μάσκες καταγράφεται στα φαρμακεία της περιοχής λόγω της πανδημίας, με τους Βολιώτες κάθε ηλικίας και κυρίως όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να τις έχουν εντάξει πλέον στην καθημερινότητά τους.
Η νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων και η επιβεβλημένη, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους συνεπάγονται αυξημένη ζήτηση στα φαρμακεία της περιοχής.
Οι ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στην έξαρση της πανδημίας δεν υφίστανται πλέον, καθώς τα φαρμακεία της περιοχής έχουν εφοδιαστεί με ικανές ποσότητες, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.
Μάσκες, αντισηπτικά χεριών και γάντια είναι τα είδη που ζητούν κατά κόρον οι Βολιώτες στα φαρμακεία της περιοχής, με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών Κώστα Ματσιόλη να επισημαίνει, ωστόσο, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «σημειώνει πτωτική τάση, αντίθετα, ο τζίρος των φαρμακείων, με την κίνηση να έχει μειωθεί σε ποσοστό 50% σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία».
Ατομα μεγάλης ηλικίας και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού φροντίζουν να προμηθεύονται μάσκες, με τον κ. Ματσιόλη να επισημαίνει, ωστόσο, ότι «και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας προσέχουν και τηρούν τις εντολές που ορίζονται από την πολιτεία και πολύ καλά πράττουν».
Στις επάλξεις της κοινωνικής προσφοράς οι φαρμακοποιοί σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με τα φαρμακεία να αποτελούν ανάχωμα και φάρο ελπίδας σύμφωνα με τον πρόεδρο, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δυσφορία των μελών του κλάδου, διότι «η πολιτεία δεν ενέταξε τα φαρμακεία στο ειδικό βοήθημα» είπε.
Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Μαγνησίας υπογράμμισε, τέλος, ότι οι φαρμακοποιοί παραμένουν στις επάλξεις της προσφοράς, ενώ ζήτησε από την πολιτεία να υλοποιήσει τις προφορικές υποσχέσεις για στήριξη του κλάδου που παραμένει πάντα κοντά στον πολίτη.

taxydromos.gr