Σε υψηλές πτήσεις για μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση η αποχή στη Μαγνησία. Περισσότεροι από τρεις στους δέκα ψηφοφόρους του νομού δεν έφθασαν ποτέ στην κάλπη για τις δημοτικές - κοινοτικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο τα δικά τους μηνύματα.
Συνολικά στον νομό το ποσοστό αποχής από την εκλογική διαδικασία διαμορφώθηκε στο 36,79%, αυξημένο κατά σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Μάιο του 2014, οπότε και το ποσοστό αποχής καταγράφηκε στο 33,58%.
Υψηλότερο ποσοστό αποχής σημειώθηκε στην κάλπη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που άγγιξε σχεδόν το 40%.
Στις ευρωεκλογές το δικαίωμα του εκλέγειν άσκησε το 61,46% των ψηφοφόρων, με την αποχή να διαμορφώνεται στο 38,54%. Ελαφρώς πιο περιορισμένη ήταν η αποχή στις περιφερειακές εκλογές που διαμορφώθηκε στο 38,16% με περισσότερους από 94.000 ψηφοφόρους να προσέρχονται στις κάλπες.
Το μικρότερο ποσοστό αποχής, και πάλι όμως υψηλό, καταγράφτηκε στις δημοτικές εκλογές στη Μαγνησία, που διαμορφώθηκε στο 36,67%.
«Πρωταθλήτρια» στην αποχή αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά η Σκόπελος, όπου σχεδόν οι μισοί εκλογείς δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Το ποσοστό της αποχής ανήλθε στο 45,34% και είναι το υψηλότερο ανάμεσα στους οκτώ Δήμους της Μαγνησίας. Αντιθέτως, η μεγαλύτερη συμμετοχή καταγράφτηκε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπου μόλις το 26,66% απείχε από την διαδικασία εκλογής δημάρχου.
Στη Σκιάθο η αποχή «έκλεισε» στο 30,7% και ακολουθούν ο Δήμος Αλμυρού με ποσοστό αποχής 33,4%, ο Δήμος Αλοννήσου με αποχή 37,47%, ο Δήμος Βόλου με αποχή 39,25%, ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου με αποχή 39,99% και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με ποσοστό αποχής 40,6%.

Ελένη Χάνου (Ταχυδρόμος)