Διπλή απολύμανση, κατά την αναχώρηση και την επιστροφή από έναν προορισμό γίνεται στα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, προκειμένου να προστατευτούν οι επιβάτες από τον κορωνοϊκό, μέχρι το Σάββατο αναμένεται κίνηση φοιτητών που μετακινούνται προς άλλες πόλεις και το Βόλο, μετά το κλείσιμο των Πανεπιστημίων, ενώ από Δευτέρα αναμένεται κάμψη της επιβατικής κίνησης, καθώς ο κόσμος είναι επιφυλακτικός και φοβισμένος.
Τα παραπάνω τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5», ο Δημήτρης Κολυνδρίνης πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ό,τι μπορούμε και μας συστήνουν οι ειδικοί, το κάνουμε για την προστασία του επιβατικού κοινού».
Σύμφωνα με τον κ. Κολυνδρίνη, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ πάντα καθάριζε και απολύμαινε τα λεωφορεία, αλλά από τότε που παρουσιάστηκαν προβλήματα με τον κορωνοϊό εντάθηκαν καθαριότητα και απολύμανση.
Σήμερα, τόνισε, τα λεωφορεία απολυμαίνονται δύο φορές, μια πριν αναχωρήσουν για έναν προορισμό και στην επιστροφή τους, με συνεργεία που ψεκάζουν με ειδικά σπρέι σημεία που έρχονται σε επαφή με κόσμο, όπως χειρολαβές, πατώματα, κουδούνια, ενώ τα βράδια σε συχνά διαστήματα απολυμαίνονται οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του ΚΤΕΛ, τις τουαλέτες και όλους τους χώρους του σταθμού.
«Ωστόσο ο κόσμος από αυτά που ακούει στην τηλεόραση είναι λίγο μαζεμένος και φοβισμένος και μέχρι το Σάββατο θα υπάρχει κίνηση, διότι αναμένεται η επιστροφή και η αναχώρηση των φοιτητών στο Βόλο και προς άλλες περιοχές, μετά το κλείσιμο των σχολών, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται μια κάμψη», τόνισε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ.
Ο ίδιος είπε ότι είναι ένα φαινόμενο που αφορά όλο τον κόσμο και καθένας κοιτάζει να προφυλαχτεί. «Καλό είναι να υπάρχει ατομική ευθύνη, καθένας να λαμβάνει τα μέτρα προστασίας, ώστε να μην εξαπλωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό ο ιός», τόνισε ο κ. Κολυνδρίνης.
Προς το παρόν πάντως, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν μείωσε δρομολόγια, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα, αν διαπιστωθεί μειωμένη κίνηση, είναι πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

magnesianews.gr