Με επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Βόλου. Συγκεκριμένα, θα ενισχυθεί με 7 άτομα κατηγορίας ΥΕ υγειονομικό προσωπικό, 12 άτομα κατηγορίας ΤΕ και 2 άτομα κατηγορίας ΠΕ νοσηλευτικό προσωπικό.
Έως τώρα έχουν δημιουργηθεί καινούργια τμήματα και έχει μετακινηθεί νοσηλευτικό προσωπικό σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.
Στο μεταξύ με 25 φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν χθες μέσω της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας, ενισχύθηκε το Νοσοκομείο. Η κινητή μονάδα ήταν έξω από τα δικαστήρια και πολίτες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για δωρεά αίματος. «Είναι θετικότατη η προσφορά. Ο κόσμος ενδιαφέρεται και βοήθησε και ο καιρός. Εύχομαι η εθελοντική προσφορά να συνεχιστεί, για να μην έχουμε μεγάλα προβλήματα», δήλωσε η γιατρός στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Εύα Κουτσιμπάνα, ενώ πρόσθεσε πως είναι θετικό στοιχείο για τα αποθέματα η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και τα χειρουργεία. «Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις. Αυτό είναι κατανοητό από όλους. Για αυτό οι υγιείς και οι νέοι άνθρωποι να δίνουν αίμα και να μην φοβούνται, όταν ξέρουν ότι είναι καλά και όταν δεν έχουν έρθει σε επαφή με άτομα, που είναι σε καραντίνα», σημείωσε.
Σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία θα συνεχιστεί στον Άγιο Νικόλαο, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Η Κινητή Μονάδα θα βρεθεί την Παρασκευή στον Αλμυρό και τη Δευτέρα το πρωί στο λιμάνι, ενώ την Τρίτη πάλι στα δικαστήρια. Μάλιστα το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιωλκού με Κωνσταντά.
Παράλληλα ο Δήμος Βόλου και ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Ιωάννη Ντόκου για παραχώρηση χώρου, όπου θα πραγματοποιείται η διαδικασία της αιμοδοσίας, προκειμένου να διασφαλιστεί το αίσθημα της ασφάλειας για όσους αιμοδότες διστάζουν, λόγω του κορωνοϊού, να προσέλθουν στο Νοσοκομείο. Έτσι παραχωρείται για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας της μονάδας αιμοδοσίας το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου, στο Πεδίο Άρεως, στο οποίο και θα γίνει άμεσα με φροντίδα του Δήμου, πλήρης απολύμανση.

e-thessalia.gr