Συνολικά σε 103 εκταφές θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου γιατί οι συγγενείς των νεκρών δεν ανταποκρίθηκαν στις οχλήσεις. Συνολικά θα γίνουν 113 εκταφές και 91 εκταφές θα γίνουν μόνο στον Κούκο. Οι υπόλοιπες στα περιφερειακά κοιμητήρια.

Αν εντός τριών μηνών από τη λήξη της τριετούς ταφής, οι συγγενείς του ενταφιασθέντος δεν έχουν κάνει καμία σχετική ενέργεια για την εκταφή και αφού οι συγγενείς ειδοποιηθούν, είτε εγγράφως, είτε με δημοσίευση σχετικής ανακοίνωσης τουλάχιστον σε δύο τοπικές εφημερίδες, τότε η Υπηρεσία του Κοιμητηρίου μπορεί να προχωρήσει αυτεπάγγελτα στη (δοκιμαστική ή οριστική) εκταφή, εφόσον το κρίνει αναγκαίο, λόγω έλλειψης χώρων ταφής. Τα οστά του ενταφιασθέντος, μετά την ανακομιδή, φυλάσσονται επί ένα χρόνο στο οστεοφυλάκιο και, μετά την πάροδο του ενός έτους, εφόσον δεν υπάρξει αναζήτηση από συγγενικά πρόσωπα, γίνεται η εναπόθεσή τους στο χωνευτήρι.

Η υπηρεσία  έχει ειδοποιήσει επανειλημμένα τους συγγενείς, είτε ταχυδρομικά, είτε με επιστολές στο μνημείο, να μεριμνήσουν για την εκταφή του προσφιλούς τους προσώπου,  αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση και ως εκ τούτου η υπηρεσία κοιμητηρίων  θα προβεί σε μονομερείς εκταφές ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των Κοιμητηρίων.

Εφ. Θεσσαλία