Στους 1828, 40 περίπου περισσότεροι από πέρσι, ανέρχονται οι υποψήφιοι από το νομό Μαγνησίας για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις που ως γνωστόν θα ξεκινήσουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ.
Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων των υποψηφίων για τις πανελλαδικές εξετάσεις και από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται η συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων.
Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα στοιχεία αυτό που φαίνεται είναι πως αυξάνονται από πέρσι οι υποψήφιοι, όπως καταδείχθηκε μέσα από τον αριθμό των αιτήσεων-δηλώσεων.
Έτσι για τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι υποψήφιοι ανέρχονται στους 1.828, ενώ πέρυσι ήταν 1.785. Από τους 1.828 οι 1.468 προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια και οι 360 από τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Η αύξηση των υποψηφίων επικεντρώνεται στα ΕΠΑΛ, όπου φέτος θα είναι 40 περισσότεροι από περισσότεροι. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αύξηση εστιάζεται κυρίως στην κατηγορία των απόφοιτων οι οποίοι δίνουν ξανά πανελλαδικές.
Στα ΓΕΛ από τους 1.468 υποψήφιους οι 1.215 είναι μαθητές και οι 253 απόφοιτοι, ενώ στα ΕΠΑΛ από τους 360 οι 282 είναι μαθητές και οι 78 απόφοιτοι.
Επίσης η κατανομή των μαθητών των ΓΕΛ για κάθε ομάδα προσανατολισμού έχει ως εξής: Στους 499 ανέρχονται όσοι θα εξεταστούν μέσα από την ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στους 613 από την ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και στους 356 από την ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας-Πληροφορικής.
Στα Λύκεια είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες για την οργάνωση των πανελλαδικών. Όπως επισήμανε η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Παρασκευή Λοντρίδου «μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υποβολή των αιτήσεων-δηλώσεων για τις πανελλαδικές, συγκεντρώνουμε τις φωτογραφίες των υποψηφίων για να μπουν στα δελτία εξεταζομένων, ενώ γίνονται και διασταυρώσεις των στοιχείων μεταξύ των Λυκείων, του συστήματος my school και του υπουργείου Παιδείας».
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναφέρθηκε πως «σε λίγες ημέρες θα σταλούν από το υπουργείο Παιδείας οι μηχανογραφημένες καταστάσεις με τους υποψηφίους για να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων, όπως στους κωδικούς. Ήδη βρισκόμαστε σε φάση οργάνωσης των πανελλαδικών, ενώ σε λίγες ημέρες θα καταλήξουμε και στην πρόταση για τα εξεταστικά κέντρα».
Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία των αιτήσεων-δηλώσεων είναι πως υπάρχουν αρκετοί απόφοιτοι που θέλουν να δώσουν ξανά πανελλαδικές εξετάσεις.
«Στο 3ο ΓΕΛ Βόλου 20 ενήλικες που αποφοίτησαν ακόμη και πριν 15-20 χρόνια ενδιαφέρονται να δώσουν ξανά πανελλαδικές εξετάσεις» τόνισε ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσουλκανάκης και πρόσθεσε πως «τόσο μεγάλος αριθμός υποψηφίων είχε καιρό να εμφανιστεί και αναμφίβολα δείχνει κάτι για τις επιθυμίες των ενηλίκων να σπουδάσουν».

e-thessalia.gr