Σε πάνω από 1.500.000 αναμένεται να ανέλθουν φέτος οι επιβάτες που θα μεταφερθούν από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, του οποίου ο στόλος των λεωφορείων έχει ανανεωθεί σε συντριπτικό ποσοστό.
Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» ανέφερε πως «η φετινή είναι μια σχετικά καλή χρονιά για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Ιδίως το καλοκαίρι σημείωσε αύξηση στην επιβατική κίνηση κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, καθώς λόγω της μη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες, όλος ο κόσμος που ήθελε να μετακινηθεί προς τη Μαγνησία, χρησιμοποιούσε το λεωφορείο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «γενικότερα ο κόσμος εμπιστεύεται το υπεραστικό ΚΤΕΛ λόγω των παροχών που τους παρέχει, ενώ και ο στόλος του έχει ανανεωθεί. Τα λεωφορεία μας είναι ασφαλή, λειτουργικά με πολλές παροχές, όπως wi-fi. Το λεωφορείο είναι άνετο και ο επιβάτης χωρίς να το καταλάβει, φτάνει στον προορισμό του».
Το πρώτο δρομολόγιο που αναχωρεί για την Αθήνα είναι στις 4.30 τα ξημερώματα με τον κ. Κολυνδρίνη να επισημαίνει ότι έχει πληρότητα κατά 80%, καθώς μετακινούνται πολλοί εργαζόμενοι, άλλοι που θέλουν να μεταβούν να κάνουν δουλειές για μια μέρα και να επιστρέψουν. Μάλιστα υπάρχουν και δύο εκπαιδευτικοί που μεταβαίνουν καθημερινά στο Σχηματάρι και επιστρέφουν. Για αυτούς τους επιβάτες βέβαια που μετακινούνται καθημερινά, βγάζουμε μισό εισιτήριο.
Ο κ. Κολυνδρίνης επισήμανε πως κάθε χρόνο μεταφέρονται 1.500.000 επιβάτες με τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και φέτος. Άλλωστε η επιβατική κίνηση είναι αυξημένη και τώρα εκτός δηλαδή από το καλοκαίρι. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ γίνεται το μέσο μεταφοράς του Μαγνησιώτη».
«Έχουμε καθημερινά πολλά δρομολόγια για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πάτρα. Λαμία, Γιάννενα» είπε ο κ. Κολυνδρίνης και πρόσθεσε πως παρότι ο Νόμος μάς επιτρέπει να έχουμε μόνο δύο δρομολόγια την εβδομάδα προς χωριά της Μαγνησίας, εμείς έχουμε δύο δρομολόγια κάθε μέρα προς όλες τις περιοχές του Νομού».
Ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ αναφέρθηκε και στο κυκλοφοριακό στην πόλη λέγοντας πως περισσότερο είναι ζήτημα παιδείας, νοοτροπίας ώστε να μην χρησιμοποιούν οι οδηγοί το αυτοκίνητο ακόμη και αν είναι να διασχίσουν μια ελάχιστη απόσταση.
«Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει 150 εργαζόμενους και τα μόνα του έσοδα είναι τα εισιτήρια από τους επιβάτες. Με αυτά τα έσοδα ανανεώνει τον στόλο του, τις υποδομές και τις υπηρεσίες του. Είμαστε υγιείς οικονομικά και μέχρι στιγμής αντέχουμε» κατέληξε ο πρόεδρος.

e-thessalia.gr