Την εντατικοποίηση των ελέγχων με στόχο τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου ενόψει της έναρξης της εμποροπανήγυρης ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων.
Στη επιστολή προς τον δήμαρχο Τρικκαίων, τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α.Δ. Τρικάλων αναφέρονται τα εξής:
“Η πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων για την λειτουργία της εμποροπανήγυρης είναι γνωστή και έχει κοινοποιηθεί αρκετές φορές.
Πρόκειται για ένα θεσμό αναχρονιστικό που λειτουργεί ανασταλτικά για την τοπική επιχειρηματικότητα, πλήττοντας την τοπική οικονομία.
Όπως έχει διαπιστωθεί, αυτό  συμβαίνει γιατί  παράνομοι πωλητές, πωλούν χωρίς παραστατικά και αποδείξεις, προϊόντα απομίμησης, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με το καθεστώς που επικρατεί στις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα τις ενστάσεις μας όσο και την πρότασή μας για την μετατροπή της σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό φεστιβάλ με δραστηριότητες εστίασης και διασκέδασης, όπου θα δραστηριοποιούνται νόμιμοι, τοπικοί επαγγελματίες.
Ωστόσο σήμερα και με μετά το τραγικό συμβάν, του θανάτου του νέου παιδιού στην εμποροπανήγυρη του Αλμυρού σας καλούμε να εντατικοποιήσετε τους ελέγχους στο χώρο της εμποροπανήγυρης κατά την διάρκεια λειτουργίας της, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του κοινού και να περιοριστεί η παρανομία και η οικονομική αιμορραγία”.