Μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο κ. Τσίπρας τόνισε πως σε αντίθεση με την Νέα Δημοκρατία «δεν θα κάνω αντιπολίτευση μόνο για την αντιπολίτευση», ενώ άφησε αιχμές για τη μη ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στον προεδρικό θώκο, σημειώνοντας ότι υπήρξε απαράδεκτη συμπεριφορά από μέρους του κ. Μητσοτάκη.
«Ο κ. Μητσοτάκης στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε την επιλογή να ανανεώσει τη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, ενός κατά γενική ομολογία επιτυχημένου Προέδρου που είχε εκλεγεί με ευρεία διακομματική συναίνεση πριν από 5 χρόνια. Δεν το έπραξε, χωρίς ποτέ να εξηγήσει το λόγο. Αντ’ αυτού προχώρησε συνειδητά σε μια μακρά και εξευτελιστική για τον θεσμό διαδικασία Προεδρικών καλλιστείων, αποφεύγοντας να ανακοινώσει την όποια επιλογή του για αρκετούς μήνες», υπογράμμισε.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, «θα κρατήσουμε και τώρα στάση ευθύνης και θα δώσουμε τη δυνατότητα η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί με ευρεία συναίνεση».
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Σακελλαροπούλου «ήταν μια κορυφαία επιλογή της κυβέρνησής του για να αποτελέσει την πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας», ωστόσο υπογράμμισε πως «τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε καταψηφίσει αυτή την επιλογή».
Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
Παράλληλα ανέφερε πως «η επιλογή της για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν ακυρώνει μόνο την άθλια προπαγάνδα για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιβραβευέι και το περιεχόμενο των προοδευτικών επιλογών».
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν επιχειρεί υπέρβαση με αυτή την επιλογή, αλλά μία ακόμη επικοινωνιακή τρίπλα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε πως «η θετική μας ψήφος, δεν είναι επικοινωνιακή αλλά συνειδητή επιλογή».
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «έξι μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ .ήταν αρκετοί για να αναδειχθούν όλες οι αντιφάσεις, η υποκρισία και η πολιτική ένδεια του κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι μόνο οι υψηλές προσδοκίες που μέρα με τη μέρα παταγωδώς διαψεύδονται, στην πραγματική οικονομία, στην καθημερινότητα, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων εθνικής κλίμακας, όπως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και το προσφυγικό. Αλλά είναι και μια συμπεριφορά αβάσταχτης ελαφρότητας και ανευθυνότητας απέναντι στους θεσμούς. Μια στάση αμοραλισμού και υποταγής των πάντων στις ανάγκες της επικοινωνίας και όχι της ουσίας της πολιτικής».

naftemporiki.gr