«Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα "κόκκινα" δάνεια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, προειδοποιώντας πως «αν δεν το προσέξουμε, μπορεί να κάνουμε ρυθμίσεις που να οδηγήσουν τις τράπεζες σε σημείο που να απαιτηθούν νέα κεφάλαια. Και δυστυχώς αυτά ενεχομένως να κληθεί να τα βάλει πάλι ο Έλληνας φορολογούμενος».
«Δεν έχουμε λύσεις manual, δεν υπάρχει κάποιος οδηγός να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι το νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, το οποίο ετοιμάζεται, θα νομοθετηθεί εντός Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στο επιτόκιο δανεισμού, σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης. «Δεν είναι το επιτόκιο με το οποίο δανείζεται η Γερμανία. Εμείς όμως ξεχνάμε ότι χρεοκοπήσαμε; Το επιτόκιο είναι καλύτερο από το επιτόκιο που είχε η χώρα το 2007 και το 2008, δηλαδή από το επιτόκιο πριν την κρίση», τόνισε μεταξύ άλλων.

naftemporiki.gr