Στο Μαξίμου πανηγυρίζουν για τον χαρακτηρισμό «Στέφανος Χίος της πολιτικής» που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διέρρευσαν μάλιστα και πληροφορίες ότι «νονός» είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, για να πάρει τα εύσημα.
Στην Πειραιώς πανηγυρίζουν για το «Να τος, να τος ο Τσίπρας ο σκαφάτος» και για το γεγονός -όπως λένε- ότι αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε αναπάντητο κανένα από τα κτυπήματα του Αλέξη Τσίπρα κάτω από τη ζώνη, και αυτό- κατά τη δική τους ανάγνωση- είναι που έβγαλε τον κ. Τσίπρα εκτός εαυτού, να απευθύνεται ακόμα και στον ενικό κάποια στιγμή στον αντίπαλό του, προκαλώντας έκπληξη ακόμα και στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο αναρωτιούνται πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ακόμα το επίπεδο της αντιπαράθεσης μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν μένουν ακόμα δύο εβδομάδες ως τις ευρωεκλογές.
Χθες, ακούστηκαν πράγματα που δεν έχουν ξανακουστεί στην ολομέλεια της Βουλής, ούτε ανάμεσα στους δύο, αλλά ούτε παλαιότερα.
Ο κ. Τσίπρας δεν κατάφερε να περιορίσει τη συζήτηση στις παροχές που εσπευσμένα ανακοίνωσε για να καθορίσει την ατζέντα και ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι είχε πάει αποφασισμένος να παίξει στο γήπεδο του πρωθυπουργού, στο γήπεδο των προσωπικών αντεγκλήσεων, των προσωπικών επιθέσεων, των υπονοούμενων και των υπαινιγμών.
Ότι θα ακούγαμε όμως τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντάς του, «είσαι πολύ λίγος εσύ να μιλάς για μένα» ή «θα σε πάω μέχρι τέλους» ή «περιφέρετε τον Κυμπουρόπουλο σαν γλάστρα» και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά «να τος, να τος ο Τσίπρας ο σκαφάτος» ή «η οικογένειά σου έκανε δουλίτσες με τη χούντα», δεν ήταν αναμενόμενο. 
Επί προσωπικού
Αυτό που άλλους τους έκανε να πανηγυρίζουν και άλλους να προβληματίζονται και να ανησυχούν, ήταν οι πολλές προσωπικές αναφορές του ενός εναντίον του άλλου.
«Εκεί που σας φώναζαν να τος, να τος ο πρωθυπουργός, τώρα θα σας φωνάζουν να τος, να τος ο Τσίπρας ο σκαφάτος» ήταν η αρχή από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι μετά τις δωρεάν διακοπές στο σκάφος, ακολούθησε ο ορισμός της κυρίας Παναγοπούλου ως πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων και η πρόταση για τον διορισμό της στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή…
Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε συνεχώς στον πρωθυπουργό ότι ταυτίζεται και είναι ίδιος με τον κ. Πολάκη που βρίζει και απειλεί, αναφορές που έκαναν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας σε ένα πρωτοφανές επεισόδιο να κατέβει από τα υπουργικά έδρανα, να πάει όρθιος μπροστά στον κ. Μητσοτάκη και να τον απειλεί, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αρχηγού της Ν.Δ. και την αμηχανία του Προέδρου της Βουλής.
Προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας είχε προκαλέσει τον κ. Μητσοτάκη ρωτώντας τον αν σκοπεύει να πάει στις εκλογές μόνο με «Πολακειάδα, κιτρινισμό και μαύρη προπαγάνδα».
Η επίθεση Τσίπρα
«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φτάσετε στο σημείο να παριστάνετε σήμερα τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάσατε σήμερα. Αφού το επιθυμείτε, θα μιλήσουμε ανοιχτά για όλα» ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο κ. Τσίπρας.
Σε αυτό το σημείο άφησε υπόνοιες για παράνομο πλουτισμό της οικογένειας Μητσοτάκη, για μετοχές, καταθέσεις, υπαινίχθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης ήταν «σε ελικόπτερα και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που ήταν καναλάρχες», ενώ -όντας εκτός εαυτού- δεν κατάφερε να απαντήσει στην κατηγορία πως χαρακτήρισε «ξαναζεσταμένο φαγητό» τις νέες αποκαλύψεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι και κυρίως για την πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση της κυβέρνησης, δηλαδή την προσπάθειά της να αποκρύψει από την ελληνική κοινή γνώμη ότι γνώριζε ότι υπήρχαν νεκροί και δεν το ανακοίνωνε. 
Η απάντηση Μητσοτάκη
«Βάζετε τα άθλια έντυπά σας να χτυπάνε αμείλικτα τη σύζυγό μου, γιατί δεν τολμάτε να τα βάλετε απευθείας με μένα και έπρεπε να χτυπήσετε τη σύζυγό μου. Εσείς που μιλάτε για οικογένεια, ξαφνικά ανακαλύψατε την οικογένεια και έχετε ανησυχίες. Επειδή όλοι έχουμε παιδιά και οικογένεια, μην πηγαίνετε τη συζήτηση εκεί. Τη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε λίγο τους τρόπους με τους οποίους η δικιά σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία που είχε. Πότε την απέκτησε, με ποιους έκανε δουλειές στη Χούντα. Μη μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο, γιατί θα τα ακούσετε κι εσείς. Το ζήτημα της ιδιωτικότητας και της δημόσιας ζωής ενός προσώπου, είναι πράγματι ένα σημαντικό ζήτημα» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
«Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος και έπρεπε να ξεκουραστείτε, είχατε κάθε δικαίωμα να πάτε σε ένα σκάφος, αλλά δεν έπρεπε να το κρύψετε. Το κρύψατε για ένα λόγο. Γιατί έγινε 25 μέρες μετά το Μάτι και θα σας έκραζαν όλοι. Αν νομίζετε ότι επειδή είστε πρώτη φορά αριστερά, όλοι σας χρωστάνε, δεν σας χρωστάνε κύριε Τσίπρα. Με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά κρινόμαστε και εμείς κι εσείς. Ας μην πούμε σε ποιους κάνετε ρουσφέτια στον ΟΠΑΠ και ποιοι μπαίνουν στο Μαξίμου κάθε τρεις και λίγο. Και βλέπω και τον κύριο Φλαμπουράρη… Δεν είναι κουμπάρος δικός μου ο κ. Μαρινάκης, ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Ερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Εγώ έχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Η δική μου οικογένεια εξορίστηκε στη χούντα, άλλοι έκαναν δουλίτσες με τη χούντα. Τη γνώρισα από μέσα και την απομυθοποίησα τη χλιδή της εξουσίας. Εσείς τη γνωρίσετε τώρα και κατανοώ γιατί σας σαγήνεψε. Μόνο που δεν ταιριάζει με το αριστερό σας προφίλ».

Γιάννης Καμπουράκης (Η Ναυτεμπορική)