«Μια κυβέρνηση μειοψηφίας για να παίξει την τελευταία πράξη της νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για βουλευτές πιόνια και για βαριά θεσμική δυσοσμία που τυλίγει τη Βουλή.
Μιλώντας στους τομεάρχες του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι βυθίζει τη χώρα στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής των εύκαμπτων βουλευτών. «Πλειοψηφίες ευκαιρίας και συμπεριφορές ευκαιρίας, όλα αυτά, όπως φαίνεται, σε τιμή ευκαιρίας», σημείωσε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, αναφέροντας ότι αποδείχθηκε πως είναι κομματικός υπάλληλος που εκτελεί εντολές, ενώ είπε πως ο κανονισμός της Βουλής γίνεται «λάστιχο». «Ένας κανονικός πρόεδρος της Βουλής θα είχε επιστρέψει ως απαράδεκτη την επιστολή του Πρωθυπουργού αλλά και τις επιστολές των έξι βουλευτών», σημείωσε κάνοντας λόγο για θεσμικό κατήφορο και ένοχα μυστικά που ενώνουν τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να απολογηθεί για το «νέφος συναλλαγής» και θεσμικής ανωμαλίας, ενώ τον κάλεσε να ορίσει χρόνο εκλογών. Υπογράμμισε, δε, ότι σε περίπτωση που δεν συμπέσουν οι εκλογές με τις ευρωεκλογές, οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα στις 26 Μαΐου «στους αποτυχημένους που τους κορόιδεψαν».
Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, επανέλαβε ότι η Ελλάδα διατηρεί δικαίωμα βέτο σε κάθε ένα από τα 35 κεφάλαια για την ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. «Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι σε όσα όλοι οι άλλοι οι Πρωθυπουργοί είπαν όχι. Αν θέλαμε αυτή τη συμφωνία το 2008 στο Βουκουρέστι, θα μπορούσαμε να την έχουμε, αλλά η κυβέρνηση τότε είπε όχι. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι», συμπλήρωσε. Καταλόγισε, δε, στον κ. Τσίπρα πως χαρακτηρίζει «άμυαλους» όσους πολίτες δεν συμφωνούν μαζί του στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ενώ σημείωσε ότι οι Έλληνες ανησυχούν για το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην Τουρκία. Κάλεσε επίσης την Άγκυρα να κάνει κίνηση καλής θέλησης στο ζήτημα της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Εξέφρασε, δε, επιφυλάξεις για τη διαπραγματευτική ικανότητα του Πρωθυπουργού κάνοντας αναφορά στις 17 ώρες που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο και στο Σκοπιανό, ενώ όπως είπε, και τα αποτελέσματα της τελευταίας επίσκεψης Ερντογάν στην χώρα μας δεν προδικάζουν καλή διαπραγμάτευση.
Για την οικονομία, σημείωσε ότι μόνο με αλλαγή του μίγματος πολιτικής, με μείωση φόρων και εισφορών, θα έρθει πραγματική αύξηση εισοδημάτων.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα γίνει χώρα σύμβολο ενάντια στον λαϊκισμό. «Απέναντι στους κάθε οπαδούς του Μαδούρο θέλουμε μια Ε.Ε. ανοιχτή, μακριά από εθνικισμούς, που θα φυλάσσει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr