Tην υπόσχεση ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να διασφαλίσει ότι τα μακεδονικά προϊόντα θα έχουν την προστασία που πρέπει και που απολάμβαναν για δεκαετίες, έδωσε στους εκπροσώπους του ΣΕΒΕ αλλά και φορέων της πόλης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε  στη Θεσσαλονίκη μία μέρα μετά την συνάντηση του  του πρωθυπουργού στην πόλη για το ίδιο θέμα.
«Αυτή είναι μία ανοιχτή συζήτηση στα ΜΜΕ, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το τρόπο που επέλεξε να συζητήσει την προηγούμενη μέρα με τους επιχειρηματίες ο Αλέξης Τσίπρας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η ζημιά έχει γίνει ήδη, και πρόσθεσε ότι "πρέπει όλοι να χαράξουμε μία συνεκτική στρατηγική για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών".
«Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να αποτρέψει τα τετελεσμένα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έχουμε όμως ήσυχη τη συνείδηση μας ότι κάναμε ότι μπορούσαμε για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών» παραδέχθηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Όλοι οι Έλληνες διαπιστώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, αλλά τα προβλήματα που έφερε με τη Συμφωνία των Πρεσπών μένουν όρθια. Είχα θέσει στον πρωθυπουργό ότι δεν υπάρχει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας για τα μακεδονικά προϊόντα και με είχε χλευάσει. Δυστυχώς τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα είναι μπροστά μας. Πρόκειται για ένα ζήτημα που καίει και σας διαβεβαιώνω πως θα μπω πρώτος σε αυτόν τον αγώνα».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε τις δηλώσεις Λαφαζάνη σύμφωνα με τις οποίες όπως είπε «ο Τσίπρας και η παρέα του ήταν έτοιμη να δεχτούν το Μακεδονία σκέτο από το 2015».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι βορειοελλαδικών φορέων και επιχειρήσεων. 

ethnos.gr