Το Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» και άλλες ερευνητικές εγκαταστάσεις στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, και τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, με ξεναγό τον διευθυντή και πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών, Γιώργο Νούνεση, ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε σε εργαστηριακές εγκαταστάσεις εταιρειών, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιστήμονες και να ενημερωθεί για το ερευνητικό έργο και το αντικείμενό τους, αλλά και τις ευκαιρίες που τους παρέχονται μέσα από την εγκατάστασή τους στον «Δημόκριτο». Του μίλησαν για τις σπουδές τους, την έως τώρα εμπειρία τους στον «Δημόκριτο», ακόμα και το πώς ορισμένοι εξ αυτών γνωρίστηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, για να φτάσουν τελικά στο σημείο να συνεργαστούν και να συστήσουν εταιρεία.
Στο Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος» στον «Δημόκριτο», ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε εργαστηριακούς χώρους τεσσάρων εταιρειών του Πάρκου και συγκεκριμένα των:
- FASMATECH (Επιστημονικά όργανα - βραβείο Top 10 Innovations παγκοσμίως το 2018).
- PROTATONCE (Βιοτεχνολογία, εξαγωγές σε όλο τον κόσμο).
- PLINIOS (Περιβαλλοντικές τεχνολογίες αμιάντου). Πρόκειται για την εταιρεία που έκανε τις μετρήσεις για τα ποσοστά αμίαντου στο Μάτι μετά την καταστροφική πυρκαγιά, ενώ για αλλά βλαβερά στοιχεία την έρευνα είχαν διεξάγει ερευνητικές ομάδες του «Δημόκριτου».
- FUTUREINTELLIGENCE (Τεχνητή Νοημοσύνη, αισθητήρες, έξυπνα κτήρια και πόλεις).
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Tesla Greece, όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι Έλληνες που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό (Αγγλία, Σουηδία, Αμερική) και οι υπόλοιποι συνεργαζόμενοι φοιτητές του ΕΜΠ.
Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης και θα έχει ανοικτό διάλογο με νέους ερευνητές και επιστήμονες.

Πηγή: ΑΜΠΕ