Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Α’ και Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο που επιμελήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης και στο οποίο παρουσιάστηκαν οι πρώην πρόεδροι του κόμματος: Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Ράλλης, Ευάγγελος Αβέρωφ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Έβερτ, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς και ο τωρινός πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Αναστάσιος Σπηλιόπουλος ο οποίος ανέπτυξε τους τομείς του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές της περιφέρειας Θεσσαλονίκης.
Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συνεχάρη του υποψήφιους για τη συμμετοχή τους στα «ψηφοδέλτια – νίκης» της ΝΔ, ενώ σημείωσε πως και ο ίδιος ως υποψήφιος νοιώθει τιμή και υπερηφάνεια που εκπροσωπεί την παράταξη.
Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που διατήρησε σε ευρωπαϊκή τροχιά την Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2015, ενώ αναφερόμενος στις πιέσεις από γειτονικές χώρες υποστήριξε πως «απειλές και εκφοβισμοί δεν γίνονται δεκτοί και επιστρέφονται στον αποστολέα τους».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε τα κεκτημένα του 2008 στο Βουκουρέστι και ότι η Νέα Δημοκρατία ορθώς την επέκρινε και ορθώς την καταψήφισε. «Έπρεπε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα» τόνισε.

(in.gr)