Με τα χρώματα του ουράνιου τόξου θα φωταγωγηθεί απόψε η Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 21:00 έως τις 23:30».

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ν.Δ. θα εκπροσωπηθεί στο Athens Pride από τον γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργο Σταμάτη, τους αναπληρωτές του και στελέχη της γραμματείας, καθώς και από τις υποψήφιες βουλευτές του κόμματος στην Α' Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή και Αλεξάνδρα Χαριτάτου.

Νωρίτερα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε σε δήλωσή της εν όψει του Athens Pride την ανάγκη για μία «ανοιχτή κοινωνία που αποδέχεται τη διαφορετικότητα».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε το Athens Pride «σημείο αναφοράς για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ, γιατί υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι σε κάθε είδους διάκριση. Για μια κοινωνία δημοκρατική, όπου όλοι είναι ισότιμοι».

naftemporiki.gr