Την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, μετά το Πάσχα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
«Ντροπή σας που στηρίζετε σιωπηλά τον κ. Πολάκη» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα, στη διάρκεια παρέμβασής του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Παιδεία στην Ολομέλεια της Βουλής. «Ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Ντιμπέιτ δεν θέλατε κ. Τσίπρα; Ντιμπέιτ στη Βουλή για τον κ. Πολάκη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως «δεν υπάρχει συγγνώμη για τη Ν.Δ. για όσα είπε ο κ. Πολάκης». «Ή τον αποπέμπει ο κ. Τσίπρας ή τον παίρνει αγκαλιά» πρόσθεσε, προαναγγέλλοντας πως η πρόταση μομφής θα κατατεθεί την πρώτη ημέρα που θα ανοίξει η Βουλή».
Π. Πολάκης: Ο κ. Κυμπουρόπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ, όχι εγώ
Ο κ. Κυμπουρόπουλος βρέθηκε στο «στόχαστρο» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook τον εγκάλεσε για «την πρόσληψή του ως ΑΜΕΑ στο ΕΣΥ» και όχι «με κρίση από συμβούλιο». «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β΄ στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες» έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του, με την οποία σχολίαζε ανάρτηση του κ. Κυμπουρόπουλου στην οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ».
Απαντώντας στη συνέχεια σε σχόλια χρηστών του διαδικτύου, ο κ. Πολάκης επέμεινε στις αρχικές του θέσεις, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «ο κύριος Κυμπουρόπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ» και όχι ο ίδιος.
«Ντροπή είναι η δήλωση εκ του ασφαλούς, αφού έχεις χρησιμοποιήσει την (ορθώς υπάρχουσα) ευεργεσία του νόμου, να δηλώνεις πως δεν θέλεις επιδόματα και χάρες» έγραψε.
Σημείωσε ακόμη πως «το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς φαίνεται στη βοήθεια που έχει δώσει στους αδύναμους αυτά τα χρόνια .Την ηθική να χρησιμοποιείς ένα νόμο που ορθώς υπάρχει για διορισμό στο δημόσιο των ΑΜΕΑ και μετά να δηλώνεις πως δεν θέλω επιδόματα και χάρες, αυτήν την ηθική εγώ δεν την καταλαβαίνω».
Κ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Ντροπή που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνηση
Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος. Ντροπή κ. Τσίπρα που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας».
«Έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ, μεγαλύτερος βάρβαρος, ανάγωγος και αναίσθητος υπουργός δεν πρέπει να έχει υπάρξει σε κυβέρνηση δυτικής χώρας, μία εθνική ντροπή» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Φ. Γεννηματά: Τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες
Την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αποδοκίμασε και η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
«Δεν περιμένουμε να αποπέμψει ο κ.Τσιπρας τον κ. Πολάκη. Το ξέρουμε ότι  τον εκφράζει απόλυτα. Όμως τόσο δηλητήριο για έναν νέο άνθρωπο μόνο από φασίστες…» έγραψε η κ. Γεννηματά σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στ. Κούλογλου: Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος
«Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. «Βάζει τρικλοποδιές στην κυβέρνηση και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. Δίνει πάτημα στη Ν.Δ. να αλλάζει την ατζέντα» ανέφερε ο κ. Κούλογλου μιλώντας στον Alpha.
«Τα ΑΜΕΑ στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, σε σύγκριση με χώρες όπως το Βέλγιο, είναι η μέρα με τη νύχτα» τόνισε, καλώντας «όλο το πολιτικό προσωπικό να μεταφέρει τη συζήτηση στην ουσία, δηλαδή στα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Ευρώπη».

naftemporiki.gr