Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis παρήγγειλε στην εισαγγελία πρωτοδικών η επικεφαλής της Εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπακη.
Η εισαγγελέας του αποδίδει το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ εξακολούθηση.
Στο πόρισμα, που είχε αποστείλει η Εισαγγελίας Διαφθοράς στη Βουλή, τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να κληθεί ο πρώην υπουργός Υγείας σε εξηγήσεις στους εισαγγελείς, αναφέρεται ότι ο κ. Λοβέρδος ελέγχεται ποινικά για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).
Οι εισαγγελείς Διαφθοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν στη Βουλή, στηρίζουν την κατηγορία σε βάρος του κ. Λοβέρδου σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκδόθηκαν από συγκεκριμένη διαφημιστική εταιρεία.
Ο κ. Λοβέρδος από την αρχή αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του σε επιλήψιμες πράξεις σε σχέση με την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και έχει προβεί σε νομικές ενέργειες κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς.

naftemporiki.gr