Μετά την ομιλία του στη Βουλή ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως αν το πράξει τώρα «θα του αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά».
Panos Kammenos  @PanosKammenos
«Την διαγραφή Παπαχριστόπουλου θα την καταθέσω στην Ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα.... Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα» έγραψε ο κ. Καμμένος σε ανάρτησή του στο Twitter.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καμμένος είχε ανακοινώσει χθες μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ πως θα προχωρούσε στη διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου αν μέχρι σήμερα το πρωί και πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή δεν παρέδιδε την έδρα του.
Ο κ. Καμμένος αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται στην Ολομέλεια για το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Λίγο μετά την ανάρτησή του έγινε γνωστό πως η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής υιοθέτησε τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, αναφορικά με το άρθρο 15 του Κανονισμού που αναφέρεται στην έννοια και τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης εκ μέρους της Ν.Δ. επισημάνθηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - ότι «προφανώς είναι δυσάρεστη εξέλιξη η διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά εφόσον υπάρχει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και το άρθρο 15 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο παρά η εφαρμογή της».
«Όπως και ο κ. Καμμένος είπε, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ανέντιμη. Είναι θέμα δικό σας και βρείτε τη λύση. Δεν είναι ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει τη Διάσκεψη των Προέδρων. Διαλύσατε τα κόμματα», ήταν η θέση που διατύπωσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη καθιέρωσης της ανόθευτης απλής αναλογικής και διατύπωσε την άποψη δεν πρέπει να διαλύεται Κοινοβουλευτική Ομάδα κόμματος που έχει εκλεγεί.
Στη θέση ότι δεν πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί, επέμειναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Η Ένωση Κεντρώων εξέφρασε επίσης τη θέση ότι δεν θα πρέπει να διαλύονται Κοινοβουλευτικές Ομάδες κομμάτων που έχουν εκλεγεί. Επίσης, εξέφρασε τη γνώμη ότι ένας βουλευτής που διαφωνεί με τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος πρέπει να παραδίδει την έδρα του και όχι να την μεταφέρει στη δύναμη άλλης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

naftemporiki.gr