Την ικανοποίησή του για «την εικόνα της Ν.Δ. του 2019» η οποία – όπως είπε - «διαθέτει μία από τις ισχυρότερες πλειοψηφίες που είχε το κόμμα στη Βουλή τις τελευταίες δεκαετίες», εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, μετά την εκλογική της νίκη.
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, η σύνθεση της Κ.Ο. αποδεικνύει την ανανέωση του κόμματος, τη διεύρυνση, αλλά και τη φυσική αναζωογόνησή του. «Διαθέτουμε μία κοινοβουλευτική δύναμη μοναδική στα χρόνια της κρίσης. 62 στελέχη μας εκλέγονται για πρώτη φορά σηματοδοτώντας την ανανέωσή μας. Κάποιοι προέρχονται από όμορες πολιτικές δυνάμεις, δηλώνοντας τη διεύρυνσή μας, ενώ 19 από τους βουλευτές μας είναι 30ρηδες, αποδεικνύοντας τη φυσική αναζωογόνησή μας». Πρόσθεσε επίσης πως «θα θέλαμε περισσότερες γυναίκες στη Βουλή» και διαβεβαίωσε πως «θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».
Δίνοντας κατευθύνσεις στους βουλευτές του κόμματος, τους κάλεσε «να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο», προσθέτοντας πως «μάς περιμένει πολλή δουλειά σε μία δύσκολή, αλλά γεμάτη ευκαιρίες τετραετία».
«Οι δημόσιες παρεμβάσεις μας οφείλουν να είναι ουσιαστικές, να προάγουν τον διάλογο και να απαντούν πειστικά στις αντίθετες αιτιάσεις» είπε, ενώ έμφαση έδωσε και στο πολιτικό ήθος, επισημαίνοντας ότι «η αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού λόγου είναι προϋπόθεση για να ξαναφέρουμε την πολιτική κοντά στον πολίτη».
«Κανόνας μας οι κανόνες»
«Στόχος μας η νεά Βουλή να γίνει η καλύτερη της μεταπολίτευσης, παράγοντας πολιτικό πολιτισμό και τον τόνο σε αυτό πρέπει να τον δώσει η Κ.Ο. της Ν.Δ.» είπε.
« Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής θα είναι οι δύο φάροι στη δράση μας καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Κανόνας μας είναι οι κανόνες», συνέχισε, τονίζοντας ότι τα μέλη της Κ.Ο. θα πρέπει να είναι ενημερωμένα για τα θέματα των τομέων τους, αλλά και να δίνουν το «παρών» στην Ολομέλεια και στις Επιτροπές της Βουλής. «Δεν θα ανεχθούμε άδεια έδρανα» σημείωσε απευθυνόμενος προς τους «γαλάζιους» βουλευτές.
«Η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει κριθεί»
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η ψήφος της 7ης Ιουλίου υπήρξε «μία ηχηρή απάντηση στη δημαγωγία και στις βίαιες συμπεριφορές» χαρακτηρίζοντας «δημοκρατική κατάκτηση» την «απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα του κοινοβουλίου».
Σημείωσε παράλληλα πως «η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει κριθεί», αλλά «θα συνεχιστεί». «Το δηλητήριο του λαϊκισμού έχει ποτίσει την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου και οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε με όπλο την αλήθεια σε όλα τα μέτωπα. Στη Βουλή, αποκαλύπτοντας την ανεπάρκεια των επιχειρημάτων των εκπροσώπων του. Στην κοινωνία, αναδεικνύοντας το ψέμα των συνθημάτων του» είπε, καλώντας τους βουλευτές να επιδείξουν την ανάλογη συμπεριφορά, «αρνούμενοι τα ρουσφέτια και αποφεύγοντας τον πειρασμό των εύκολων υποσχέσεων».

naftemporiki.gr