Άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της ρύθμισης με την οποία ακυρώνονται οι διατάξεις για τις περικοπές στις συντάξεις. «Όλη η πολιτική σας είναι απάτη», δήλωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι «πάσχει από γενική αφωνία», τόσο για Σκοπιανό όσο και την υπόθεση της ΔΕΠΑ. Τον κατηγόρησε επίσης ότι παραπλανά την κοινωνία, σημειώνοντας ωστόσο πως οι πολίτες θα απαντήσουν στις εκλογές. «Μετά από τέσσερα χρόνια η κοινωνία ξέρει, το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες», τόνισε.
Μιλώντας για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό πως «έχετε καταπιεί τη φωνή σας, σε αντίθεση με τον κ. Καμμένο». Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει «γιατί πολύ απλά κέρδισε αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εκχωρήσει στο παρελθόν: “Μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα». «Εκεί που επί 27 χρόνια έξι Πρωθυπουργοί - Κων. Μητσοτάκης, Ανδ. Παπανδρέου, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαράς - έλεγαν όχι, εσείς είπατε ναι», συνέχισε ο κ. πρόεδρος της Ν.Δ. και τόνισε: «Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη διάσωση των συντάξεων. Με αυτό το εισιτήριο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην “Ιθάκη”».
Αναφερόμενος στην οικονομία, είπε πως η Ελλάδα παραμένει ακόμα εκτός αγορών, ενώ είπε πως «στις Βρυξέλλες λένε ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση» όσο ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα, καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι δεν αναφέρεται στις προβλέψεις του «νόμου Κατρούγκαλου» για τους νέους συνταξιούχους. Επανέλαβε εξάλλου ότι είναι ένας νόμος άδικος και η Ν.Δ. θα τον καταργήσει.
Κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για ψέματα, είπε πως «η αλήθεια για τις συντάξεις είναι μία και πικρή: Εσείς καταργήσατε πλήρως το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας, μειώσατε τις νέες κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% ακόμη και στις συντάξεις αναπηρίας, αυξήσατε όλα τα όρια ηλικίας και τις εισφορές, ενώ πετσοκόψατε και τα εφάπαξ». Διερωτήθηκε, δε, αν οι συνταξιούχοι που θα δουν μικρές αυξήσεις, είναι εκείνοι οι οποίοι είδαν το ΕΚΑΣ να καταργείται. «Δεν ντρέπεστε να έρχεστε και να το παίζετε Άι Βασίλης;», συμπλήρωσε.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης λόγο για «μαύρη» λίστα των φόρων της κυβέρνησης, την οποία και κατέθεσε στα πρακτικά. «Η πολιτική σας δεν ήταν υπέρ κάποιων και εναντίον άλλων, ήταν εναντίον όλων», τόνισε και συμπλήρωσε: «Φορολογείτε όποιον βρείτε, για να τους κρατάτε ομήρους επιδομάτων. Τα υπερπλεονάσματα σας κ. Τσίπρα είναι τα ελλείμματα στην τσέπη του κάθε Έλληνα. Κάνετε τον κουβαρντά με τα λεφτά των άλλων.
Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τη διάσωση της περικοπής στις συντάξεις, είπε πως «λέμε ναι σε ό,τι ανακουφίζει έστω και έναν συμπολίτη μας από την καταστροφική σας πολιτική». Ωστόσο υπενθύμισε πως η κυβέρνηση ήταν εκείνη που είχε νομοθετήσει την περικοπή. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «από αυτό το βήμα σας επιστρέφω τη χυδαιολογία της προπαγάνδας σας».

naftemporiki.gr