Τον ερχόμενο Αύγουστο αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της παράκαμψης της ΕΟ Τρικάλων-Άρτας του νέου και τελευταίου τμήματος Παλαιομονάστηρο – Πύλη, ύστερα και από την προ ημερών αίτηση του αναδόχου του έργου, καθώς φαίνεται πως και εδώ ο κορονοϊός έβαλε το χεράκι του…

Αντικείμενο του έργου συνολικά αποτελεί η κατασκευή του τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας και συγκεκριμένα την παράκαμψη Πύλης – Παλαιομονάστηρου με μήκος 4,50Km, από τον κόμβο Λυγαριάς – Γόμφων και ειδικότερα:

− Η κατασκευή κύριας αρτηρίας μήκους περίπου 4,50Km

− Η κατασκευή παράπλευρου δικτύου δεξιά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 0,450 Km

− Η κατασκευή παράπλευρου δικτύου αριστερά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 0,750Km

− Η κατασκευή αγροτικού δικτύου δεξιά κατά την φορά χιλιομέτρησης μήκους 4,250Km

− Η κατασκευή ισόπεδου κόμβου Αγίου Βησσαρίωνα (μορφής «ταυ»)

− Η κατασκευή του ισόπεδου κόμβου Πύλης (μορφής «σταυρού»)

Συνολικός Προϋπολογισμός: 16.800.000 ευρώ

Το τελευταίο κομμάτι του έργου στο ύψος του συνοικισμού περιλαμβάνει τρεις φάσεις, όπου κατά την τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Εθνικής Οδού και θα έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία στην τελική της μορφή.

Στην φάση αυτή θα γίνει και η υψομετρική προσαρμογή της συμβάλλουσας οδού προς Άγ. Βησσαρίωνα (γέφυρα Πορταϊκού) με επιπλέον στρώση ασφαλτικού οδοστρώματος, καθώς δεν ήταν δυνατό να διαμορφωθεί κατά τις δύο προηγούμενες φάσεις Α’ και Β’.

Η κατασκευή του τμήματος αυτού, γίνεται με τη βοήθεια των τριών σηματωρών στις θέσεις Α, Β και Γ, οι οποίοι είναι κι αυτοί που ορίζουν τις κινήσεις -εκ περιτροπής- των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας.

pylinews.gr