Στην προστασία της γέφυρας της Γελάνθης και τον καθαρισμό του Πάμισου ποταμού προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης  κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών που προκληθήκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου στο Δ.Δ. Γελάνθης εντός της ευρείας κοίτης του Πάμισου ποταμού». Το έργο είναι προϋπολογισμού 248.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων .
Η εργολαβία περιλαμβάνει  εργασίες  για την αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα κατάντη της γέφυρας Γελάνθης στον Πάμισο ποταμό. Αναλυτικά οι  εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:
– Αποκατάσταση αναβαθμού κατάντη της γέφυρας Γελάνθης
– Καθαρισμός της ευρείας κοίτης σε σποραδικές θέσεις και
– Συντήρηση, αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων.
Σε δηλώσεις του ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι  «πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας, που αποκαθιστά τις βλάβες μετά τη  θεομηνία, στον Πάμισο ποταμό στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γελάνθης. Ακόμα ένα έργο ουσίας, ρίχνει χρήμα στην πραγματική οικονομία και δημιουργεί μόχλευση στην τοπική κοινωνία. Δημιουργούμε θέσεις εργασίας, βοηθούμε τις περιοχές όπου υλοποιούνται τα έργα και βελτιώνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων».