Στην ολοκλήρωση σημαντικών παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο που συνδέει οικισμούς του Δήμου Ελασσόνας προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια ολοκλήρωσε τις εργασίες συντήρησης, ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης του δρόμου Γεράνεια – Κοκκινόγειο και του δρόμου Μικρό Ελευθεροχώρι έως όρια ν. Πιερίας. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η κατασκευή του δρόμου από Βλαχογιάννι προς Αγριελιά Τρικάλων. Είναι έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.488.000 ευρώ.
«Οι σύγχρονοι και ασφαλείς δρόμοι είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου μας. Με σχέδιο και προγραμματισμό ολοκληρώσαμε σημαντικά έργα τα οποία ενισχύουν την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων.
Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων της υπαίθρου και του ορεινού όγκου συμβάλλοντας με τις παρεμβάσεις μας στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Τα έργα που ολοκληρώθηκαν έχουν ως εξής:
-«Αποκατάσταση των βλαβών τμήματος της εθνικής οδού (13): Μικρό Ελευθεροχώρι – όρια Ν. Πιερίας (Δ. Ελασσόνας)»: Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούν τον καθαρισμό – διαμόρφωση τάφρου ερείσματος, τη συντήρηση της υποδομής και των τεχνικών της οδού, την αποκατάσταση  των  ασφαλτικών στρώσεων, τη σήμανση και ασφάλιση των επικίνδυνων θέσεων. Προϋπολογισμός 244.500 ευρώ.
-Αποκατάσταση συνδετήριας οδού: Γεράνεια- Κοκκινόγειο (Δ. Ελασσόνας): Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν  αφορούν ασφαλτικές εργασίες σε θέσεις καθιζήσεων και  έντονων ρηγματώσεων και τη σήμανση επικίνδυνων θέσεων, επανατοποθέτηση κατεστραμμένων στηθαίων και διαγράμμιση της οδού. Προϋπολογισμός 243.500 ευρώ.
-«Κατασκευή δρόμου από Βλαχογιάννι προς Αγριελιά - όρια Ν. Τρικάλων»: Οι εργασίες που ολοκληρώθηκαν αφορούσαν χωματουργικά, τεχνικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά και σήμανση ασφαλείας.  Προϋπολογισμός 3.000.000 ευρώ.