Την πορεία των εργασιών σε δυο χρήσιμα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Αγιάς επέβλεψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος  από τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, τον εντεταλμένο σύμβουλο Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιο Δημότσιο και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρήστο Ντάγια.
Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου που ενώνει την Αγιά με τη Μελίβοια και τα παράλια του Δήμου Αγιάς. Ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας στην επαρχιακή οδό Μελιβοίας – Παλιουριάς.
Τα δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.020.000 ευρώ χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Δυο σημαντικά οδικά έργα που ενισχύουν την ασφάλεια στο δίκτυο του Δήμου Αγιάς βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια. Δημιουργούμε δρόμους παραγωγής, δρόμους ασφαλείς, δρόμους για την ανάπτυξη του Κισσάβου.
Πρόκειται για τους δρόμους Αγιά – Μελιβοία – Παράλια και Μελιβοία – Παλιουριά. Είναι έργα προϋπολογισμού 1.020.000 ευρώ.
Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα και τις υπηρεσίες μας αποδίδουμε δρόμους χρήσιμους, καθώς ο δρόμος Μελιβοία – Παλιουριά εκτός από την ασφάλεια που παρέχει στους ανθρώπους που επισκέπτονται την περιοχή, δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης  στους μόνιμους κατοίκους.
Εδώ διακινείται πάνω από το 80% της παραγωγής του κάστανου στην περιοχή. Άρα, βελτιώνουμε τις συνθήκες παραγωγής και βήμα – βήμα ολοκληρώνουμε το οδικό κύκλωμα Κισσάβου δίνοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας δηλώνει τα εξής: «Είναι δυο σπουδαία έργα που έρχονται να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή αλλά κυρίως να συνδέσουν και το οδικό κύκλωμα Κισσάβου αλλά και την παραλία με τα χωριά μας.
Η Περιφέρεια έχει κατασκευάσει ακόμη το δρόμο Αγιά – Άνω Σωτηρίτσα αλλά και με το δρόμο Μεγαλόβρυσο – Ανατολή και σε συνέχεια με το δρόμο Μεγαλόβρυσο – Μελιβοία θα φτάσουμε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο αν αναλογιστείτε ότι έχει γίνει και ο δρόμος Καρίτσα – Σπηλιά.
Όπως βλέπετε αυτό που έχουμε σχεδιάσει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας δηλαδή να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες του νομού να βρίσκονται με ασφάλεια και ταχύτητα στην καρδιά του Κισσάβου γίνεται πραγματικότητα.
Αυτό που καταφέραμε με τον κ. Περιφερειάρχη είναι ότι πράγματα τα οποία παλιότερα έμοιαζαν πολύ μακρινά και απλησίαστα, με τη δουλειά και τη στήριξη των υπηρεσιών για τις οποίες είμαστε περήφανοι φτάνουμε να τα υλοποιούμε. Αυτό είναι πολύ θετικό.
Με τους δρόμους αυτούς ο αγροτικός κόσμος πήρε μια ανάσα. Να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των κατοίκων του Δήμου Αγιάς τον Περιφερειάρχη γιατί σχεδιασμένη και σωστή δουλειά που γίνεται».