Η αγορά ακινήτων συνεχίζει να εμφανίζει αισθητά σημάδια ανάκαμψης μετά από μία παρατεταμένη κρίση που έπληξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του κτηματομεσιτικού δικτύου RE/MAX.
Οπως επισημαίνεται, οι τιμές των ακινήτων αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό την τάση που επικρατεί και κυρίως την χρόνο με το χρόνο αυξανόμενη ζήτηση.
Από τα δεδομένα που διατηρεί το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX σε ολόκληρη την χώρα προκύπτει πως ο πανελλαδικός σταθμισμένος δείκτης τιμών των κατοικιών αυξήθηκε το 2018 σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 7,3%. Σε εθνικό επίπεδο, οι τιμές των μεταχειρισμένων ακινήτων αυξήθηκαν σταθμισμένα κατά μέσο όρο 8,9% , ενώ των νέων ακινήτων αυξήθηκαν κατά 6,9%.
Αξίζει να τονιστεί ότι στη συγκεκριμένη έρευνα  υπάρχει η διάκριση των κατοικιών σε νεότερα της πενταετίας (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα νεόδμητα) και σε παλαιότερα των 5 ετών. Η διάκριση αυτή "κρίθηκε αναγκαία για την εξαγωγή πιο χρήσιμων συμπερασμάτων καθώς τα τελευταία 5 χρόνια έχει μειωθεί πάρα πολύ η οικοδομική δραστηριότητα".
Η εικόνα στη Λάρισα
Στην υπόλοιπη χώρα, οι τιμές στα μεταχειρισμένα ακίνητα σημειώσανε αύξηση κατά 12,9% ενώ σε εκείνα που έχουν κατασκευαστεί την τελευταία 5ετία η άνοδος ήταν της τάξεως του 8,1%.
Στη Λάρισα στα ακίνητα που είναι παλαιότερα της πενταετίας η μέση κατώτερη τιμή κυμαίνεται στα 450 ευρώ ανά τ.μ και η μέση ανώτερη στο 800 ευρώ.
Στα ακίνητα που έχουν κατασκευαστεί την τελευταία πενταετία η μέση κατώτερη τιμή διαμορφώνεται στα 1.000 ευρώ ανά τ.μ. και η μέση ανώτερη στα 1.500 ευρώ.