Την παράταση των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΟΔΥΕ ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας με έκτακτή ανακοίνωσή του.

Οι δίωρες διακοπές εργασιών θα τεθούν σε ισχύ από τις 11 Μαρτίου έως και τις 31 Μαρτίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 το πρωί, με τους υπαλλήλους να διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων τους.

Το κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου:

"Ο Σύλλογος των Δικαστικών Υπαλλήλων Λάρισας 1) μετά από τη συνάντηση της Ο.Δ.Υ.Ε. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος αναγνώρισε μεν τα προβλήματα ποπυ αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί Υπάλληλοι όλης της χώρας, πλην όμως δεσμεύτηκε μόνο για την προώθηση της διαδικασίας της απομαγνητοφώνησης και της μηχανοργάνωσης των δικαστικών υπηρεσιών, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν, χωρίς να γνωστοποιείται ο χρόνος αφετηρίας και 2) μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Ο.Δ.Υ.Ε. από τις 10 Φεβρουαρίου 2020 και συγκερκιμένα να συνεχίσει τις δίωρες διακοπές εργασιών από 11 Μαρτίου 2020 έως και 31 Μαρτίου 2020 από ώρα 09.00π.μ έως 11.00π.μ. χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15.00 διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Δικαστικοί Υπάλληλοι των Πολιτικών/Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών όλης της Ελλάδας. Και ιδιαίτερα διεκδικούμε:

1) ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017), αλλά και με νέες προκηρύξεις, καθώς και επίσπευση όλων των διαδικασιών προσλήψεων

2) ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες οι προσωρινά διοριστέοι της προκήρυξης 1Κ/2017, δικαιωθέντες δια της δικαστικής οδού (μέχρι τώρα έχουν δικαιωθεί περίπου 100 άτομα),

3) ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ως έμπρακτη αναγνώριση των ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ μας και ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του ΤΑΧΔΙΚ,

4) ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,

5) ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους,

6) ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ,

7) Αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων (άμεση αντικατάσταση ή επικάλυψη δαπέδων καλυμμένων με αμίαντο, στεγανότητα του Δικαστικού Μεγάρου, επισκευή των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, προώθηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Δικαστικού Μεγάρου και επισκευή των τουαλετών)

8) Μηχανοργάνωση/μηχανογράφηση των υπηρεσιών (ηλεκτρονική δημοσίευση αποφάσεων, ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων, ένταξη στην Ψηφιακή Πύλη Solon.gov.gr, χορήγηση καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών, scanners κλπ)

Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα ΑΠΕΧΟΥΝ από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).

ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα με τα ουσιαστικά προβλήματα που επικρατούν στο χώρο της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα 1) να μην υπάρχει γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης και 2) να ταλαιπωρούνται οι εμπλεκόμενοι στο χώρο αυτό και κυρίως οι πολίτες.                                                                                                          

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στους δοκιμαζόμενους συναδέλφους των ακριτικών νησιών (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λήμνου, Κω, Ρόδου), και της Θράκης που βιώνουν ιδιαίτερες εργασιακές, σωματικές, ψυχολογικές και συναισθηματικές δυσκολίες διαχειριζόμενοι το μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών ροών.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ για την συμπαράσταση των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, των Δικηγόρων και των Πολιτών."