Με ειδικές συνθήκες ξεκινά αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά για τους 38.294 μαθητές των σχολείων της Λάρισας.
Η φετινή χρονιά κρύβει ιδιαιτερότητες, λόγω του κορωνοϊού, με τους μαθητές να προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με όλα τα μέτρα προφύλαξης (μάσκες, αντισηπτικά κ.α).
Το μέτρο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο είναι αυτό της χρήσης μάσκας από παιδιά και εργαζόμενους στον χώρο του σχολείου, με τους επιστήμονες και τους αρμόδιους υπουργούς να επαναλαμβάνουν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητά του.
Η χρήση μάσκας, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης, προκρίθηκε από τους ειδικούς ως «όπλο» ενάντια στη διασπορά του ιού, δεδομένου ότι ήταν πολύ σημαντική η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8:15 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:
➢ Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
➢ Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή
➢ Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή
➢ Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.
Στα σχολεία των δήμων της Λάρισας θα διανεμηθούν σε πρώτη φάση 5 χειρουργικές μάσκες ανά μαθητή και ανά εκπαιδευτικό για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας, έως ότου μέσα στην εβδομάδα, το πιθανότερο την Τετάρτη, να φτάσουν στα σχολεία και οι υφασμάτινες.
Σε ό,τι αφορά στα παγουρίνο, η διανομή τους από το Δήμο Λαιρσαίων θα γίνει την Τρίτη, λόγω της προτεραιότητας που έπρεπε να δοθεί στην διανομή των μασκών.

Εφ. ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)