Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, αλλά και αλληλέγγυοι μαθητές άλλων σχολείων της πόλης μετά τις συλλήψεις των 10 μαθητών προχθές από την αστυνομία.

Οι μαθητές έκαναν πορεία από το Δικαστικό Μέγαρο στην Κεντρική Πλατεία προς την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένδειξη συμπαράστασης στους 10 που συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στο σχολείο τους το οποίο τελούσε δεύτερη μέρα υπο κατάληψη.

Οι δέκα συλληφθέντες, 9 ανήλικοι και ένας ενήλικος, κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας και παραβίαση δημόσιου κτιρίου.

Ένας από τους 9 ανήλικους συλληφθέντες, ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι η μόνη φθορά είναι ένα σπασμένο τζάμι και για το οποίο τα παιδιά εγγυήθηκαν ότι θα αναλάβουν τα ίδια να αντικαταστήσουν.

Αρχικά οι μαθητές προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων, μα στη συνέχεια οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Δύο ώρες αργότερα και αφού έδωσαν καταθέσεις ενημερώθηκαν και οι γονείς τους. Με εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι αποφάσεις της Εισαγγελίας για την τροπή της υπόθεσης αναμένονται.

Οι αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα εμφανίστηκαν στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας προχθές στη 1 το μεσημέρι. Την προηγούμενη μέρα η Διεύθυνση και καθηγητές του σχολείου είχαν ενημερώσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές για την κατάληψη, ζητώντας συνδρομή για τη λήξη της.

Την απόφαση είχαν λάβει κατά πλειοψηφία, φοβούμενοι για ζημιές στη διάρκεια της κατάληψης, μετά τις περσινές πολύ σοβαρές και εκτεταμένες φθορές σε όλο το σχολικό συγκρότημα στη διάρκεια καταλήψεων.

Η Ένωση Γονέων του δήμου Λαρισαίων και μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λάρισας καταδικάζουν την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για την λήξη της κατάληψης και τις συλλήψεις των μαθητών και καλούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με διάλογο και μία φωνή να διεκδικήσουν την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στην Παιδεία.

ert.gr