Ματαιώθηκε η επίσκεψη του Νίκου Παππά στη Λάρισα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επρόκειτο να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση της Λάρισας, ωστόσο τελικά δεν θα παραστεί στην πόλη επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους.

Δεν έχει οριστεί ποιο κυβερνητικό στέλεχος θα τον αντικαταστήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση της παρουσίας του Νίκου Παππά στη Λάρισα ξεσήκωσε αντιδράσεις. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σχολιάζοντας τις εξελίξεις σημειώνει τα εξής: 

"Την ευκαιρία να βρουν για μία ακόμα φορά πεδίο προβολής των ακραίων, εθνικιστικών και πατριδοκάπηλων ιδεών τους που απροκάλυπτα φλερτάρουν με τη φασιστική βία, βρήκαν τις προηγούμενες μέρες οι διάφορες ομάδες πολιτών που σχηματίστηκαν στην πόλη με αφορμή την ιστορικής σημασίας Συμφωνία των Πρεσπών που έχει ήδη κυρώσει το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ανακοίνωση της άφιξης στη Λάρισα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στάθηκε η αφορμή για να εκφράσουν και πάλι το εθνικιστικό τους μίσος, είτε αποκαλώντας το Νίκο Παππά «προδότη της Μακεδονίας» («Πατριωτική Νεολαία Λάρισας»), είτε χαρακτηρίζοντάς τον … ανεπιθύμητο στην πόλη («Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για την Μακεδονία»).

Δηλώνουμε για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερήφανοι για τη στάση τους στο θέμα της Μακεδονίας και την επίλυση ενός κομβικού προβλήματος μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και ότι δεν τρομοκρατούμαστε από τις ύβρεις και τις ακραίες πρακτικές των πατριδοκάπηλων.

Επισημαίνουμε παράλληλα την επαμφοτερίζουσα στάση της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που μπορεί δημόσια να τάσσονται «κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται», αλλά καθόλου δεν εμποδίζουν την διοργάνωση αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων, στις οποίες ακούγονται συνθήματα που αμφισβητούν ανοιχτά τη Δημοκρατία και σιγοντάρουν ακραίες και τρομοκρατικές συμπεριφορές και δράσεις.

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας ερμηνεύεται από τις ακραίες αυτές ομάδες που δρουν όπως το παρακράτος στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, ως ανοχή σε ανάλογα φαινόμενα, με όλους τους κινδύνους που κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τον τόπο και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Καλούμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι με τις επικίνδυνες πρακτικές των ακραίων κύκλων της Λάρισας. Περιμένουμε επίσης τη θέση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ο οποίος είναι και ο διοργανωτής των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου".