«Δώσαμε πολλές μάχες και λύσαμε πολλά προβλήματα. Δε θα σας πω ότι τα κάναμε όλα. Σας λέω όμως με πλήρη επίγνωση πως κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βελτιώσουμε τη ζωή των αγροτών. Και το πράξαμε υιοθετώντας την κοινή λογική. Ακούσαμε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους μελετητές, τους υπηρεσιακούς παράγοντες στο υπουργείο. Ενώσαμε δυνάμεις ώστε σήμερα να νιώθω ειλικρινά «γεμάτος» από αυτή τη δύσκολη περίοδό μου ως υφυπουργός».  Τα παραπάνω επεσήμανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο συζήτησης που είχε με αγρότες στη Μάνδρα.
Ο κ. Κόκκαλης άκουσε τα προβλήματα των αγροτών, με πρώτιστο αυτό της ηλεκτροδότησης στις πομόνες των καλλιεργειών τους, ζήτημα που λύθηκε άμεσα με παρέμβασή του στη διοίκηση της ΔΕΗ.

Παράλληλα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο κυβερνητικό του έργο, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην λειτουργία της πρώτης αγροτικής ενεργειακής κοινότητας που θα μειώσει δραστικά το κόστος παραγωγής, στο τέλος των «ανοιχτών τιμών» στο βαμβάκι και την πριμοδότηση της ποιότητας του προϊόντος, στην εκκίνηση της διαδικασίας αναθεώρησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, στην πριμοδότηση ομάδων παραγωγών και νέων συνεταιρισμών, αλλά και σε ρυθμίσεις «ανάσα» όπως αυτές για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια, καθώς και για τις 120 δόσεις για τη διευθέτηση ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων. Επιπρόσθετα, ο κ. Κόκκαλης υπενθύμισε πως από την 1η του νέου έτους έρχεται και κατά 33% μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο σύνταξης για τους αγρότες.
«Όλο αυτό το διάστημα στο υπουργείο η πόρτα μου ήταν πάντα ανοιχτή, άκουσα με προσοχή τους αγρότες, τους μελετητές, τους συνεργάτες μου. Μαζί καταφέραμε πολλά, άλλα μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα, με τα οποία οι αγρότες είδαν στην πράξη να αλλάζει προς το καλύτερο η ζωή και το επάγγελμά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με τον ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία».