Γέμισε με μαθητές απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας η Λάρισα τις τελευταίες μέρες. Οι πληροφορίες  από τα ξενοδοχεία και τους χώρους εστίασης της πόλης είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Η πόλη μας γίνεται προορισμός και για σχολικές εκδρομές.
Οπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής "είναι φανερό πως οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής  για την αναβάθμιση της πόλης μας τα τελευταία χρόνια και την ανάδειξή της ως τουριστικού προορισμού και ειδικότερα η στοχευμένη καμπάνια για τον μαθητικό τουρισμό απέδωσαν καρπούς.
Καταβλήθηκαν προσπάθειες προβολής των δημοτικών πολιτιστικών χώρων (Δημοτική Πινακοθήκη, Δημοτικό Ωδείο, Λαογραφικό Μουσείο) και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων έγιναν συστηματικές προσπάθειες για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του Διαχρονικού Μουσείου. Η ιστοσελίδα του Δήμου εμπλουτίστηκε με προγράμματα ελκυστικά για επισκέψεις σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα.
Η επιτυχία μάλιστα του εγχειρήματος του Πάρκου των Ευχών, που έφερε  πολλές χιλιάδες επισκεπτών από όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, έδωσε τη δυνατότητα στην πόλη να αναδείξει και τα πολιτιστικά της πλεονεκτήματα.
Το γεγονός αυτό ανοίγει νέους ορίζοντες στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Σουρλαντζής, χάρη στην ιδιότητά του και ως εκπαιδευτικού, είναι εντεταλμένος σε θέματα σχετικά με τα Αρχαία Θέατρα και τα Μνημεία της  Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης. Με το συντονισμό των ενεργειών για ξενάγηση ,ενημέρωση και υποβοήθηση του έργου των συνοδών εκπαιδευτικών θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
Το 1ο Γυμνάσιο Σάμου, παρέμεινε για ένα τριήμερο στην πόλη, ξεναγήθηκαν από τον κ. Σουρλαντζή στο αρχαίο θέατρο της πόλης .Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο από τον αρχαιολόγο κ. Σταύρο Γουλούλη  και τέλος επισκέφτηκαν  τη Δημοτική μας Πινακοθήκη όπου  με τη βοήθεια της κας  Μαργαριτοπούλου  θαύμασαν τις εξαίρετες συλλογές  έργων τέχνης . Παρόμοιες επισκέψεις έγιναν και από τα Λύκεια της Νιγρίτας Σερρών, του Πύργου της Ηλείας κ.ά.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να πολλαπλασιαστούν τα οφέλη από τον εκπαιδευτικό τουρισμό, καθώς θα αυξάνεται η επισκεψιμότητα στην πόλη μας. Έτσι η Λάρισα θα κερδίσει μια  εξέχουσα θέση  στους ταξιδιωτικούς οδηγούς και στους τουριστικούς χάρτες της χώρας μας."