Έρευνα για να εντοπιστούν τα ίχνη των "υπόγειων" διαδρομών χρημάτων από λογαριασμούς καταθετών προκειμένου να εντοπιστεί το εύρος και το μέγεθος τυχόν ατασθαλιών, διενεργείται τις τελευταίες ημέρες σε υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας στη Λάρισα.
Η έρευνα, μέσω των διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου της τράπεζας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πέσει "φως" σε μια υπόθεση που φέρεται να σχετίζεται με ανάρμοστη συναλλακτική συμπεριφορά υπαλλήλου της.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης, που εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων στην περιοχή, μέσα από μια πανσπερμία φημών και ψιθύρων, καθώς αφορά σε οικογένειες ευυπόληπτων και επώνυμων πολιτών της, προήλθε, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της "Ε", από τη στιγμή που καταθέτης –μεριδιούχος της τράπεζας διαπίστωσε λιγότερα χρήματα (πάνω από 130.000) στους προθεσμιακούς λογαριασμούς του και ασυνήθιστες κινήσεις που δεν ανταποκρίνονται στις συναλλαγές του και δεν συνάδουν με τα συναλλακτικά πρότυπα της τράπεζας.
Τη διερεύνηση της υπόθεσης, επιβεβαίωσε και η διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας με τον πρόεδρό της Αν. Λάππα να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός και συγκρατημένος.
Ο έλεγχος αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα αλλά οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε ατασθαλίες και υπεξαίρεση χρημάτων από συγκεκριμένο υπάλληλο που λόγω της θέσης του και έχοντας πρόσβαση στο μηχανογραφικό σύστημα της τράπεζας αποσπούσε συστηματικά χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Γιώργος Νούλης Ελευθερία