Σοβαρά προβλήματα στην βαμβακοκαλλιέργεια προκάλεσε η σφοδρή ανεμοθύελλα και η νεροποντή που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νομό Λάρισας.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Λαρισαίων Αγροτών» κ. Φώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας ότι «ήταν κουτσό το άλογο και κουτσάθηκε περισσότερο», εννοώντας τις τιμές στο βαμβάκι οι οποίες χτυπήθηκαν και από τα καιρικά φαινόμενα.
«Το βράδυ ξεκίνησε ένα δυνατός αέρας που έριξε το βαμβάκι κάτω και ήρθε στη συνέχεια η βροχή για να το αποτελειώσει. Δυστυχώς, ξέρουμε ότι είμαστε αντιμέτωποι με τις καιρικές συνθήκες.
Η φετινή χρονιά ήταν καλή στο χωράφι, παραγωγικά και ποιοτικά, αλλά οι τιμές που παραδίνουμε το βαμβάκι φθηνότερες κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν προβλήματα».
Ζημιές χιλιάδων ευρώ υπέστη τις νυχτερινές ώρες και ποιμνιοστάσιο στην περιοχή των Πλατανουλίων εξαιτίας της σφοδρής ανεμοθύελλας που έπληξε την περιοχή, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκκουρας και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Δήμου Τυρνάβου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηνοτρόφων του Δήμου Τυρνάβου, Αργύρη Μπαϊραχτάρη, ο αέρας παρέσυρε τη σκεπή του ποιμνιοστασίου σκορπίζοντας τσίγκους στα παρακείμενα χωράφια, ενώ λόγω της δυνατής βροχόπτωσης που συνόδευε την ανεμοθύελλα καταστράφηκαν από το νερό αποθηκευμένες ζωοτροφές.
Ο κτηνοτρόφος ενημέρωσε τον ΕΛΓΑ και αναμένεται επίσκεψη κλιμακίου για να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς.
Πριν από λίγα λεπτά ξέσπασε νέο μπουρίνι που προκάλεσε πτώσεις δένδρων σε διάφορα σημεία της Λάρισας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας δέχθηκε κλήσεις για κοπή δένδρων στον οδό Βόλου, Καρδίτσης, Υψηλάντου, στο δρόμο προς Συκούριο καθώς και σε περιοχές της Γιάννουλης και της Φαλάνης.
Ανάλογες κλήσεις είχε δεχθεί η Πυροσβεστική και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

ert.gr