Η εφαρμογή, από τη νέα σχολική χρονιά, για πρώτη φορά στον δήμο Λαρισαίων, της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα κυρίως σε νηπιαγωγεία του κέντρου, αλλά όχι μόνο.
Απο τον Σεπτέμβριο τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2015 και θα πάνε προνήπια, εντάσσονται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Αυτό σημαίνει ότι γράφτηκαν είτε σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία είτε- και κυρίως- σε δημόσια, καθώς δεν έχουν το δικαιώμα για φοίτηση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, αλλά ούτε και δικαιούνται voucher.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Θωμάς Δαούλας, υπεύθυνος των σχολικών επιτροπών του Δήμου Λαρισαίων, να εγγραφούν στα δημόσια νηπιαγωγεία φέτος πάρα πολλά παιδιά και σε ορισμένες περιπτώσεις η λύση για τη στέγασή τους να φαντάζει αδύνατη.
Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί το Νηπιαγωγείο στην Ιουστινιανού, όπου από τη μία είναι πολλά τα παιδιά, από την άλλη δεν υπάρχουν κοντά χώροι κατάλληλοι για να νοικιαστούν και μετατραπούν σε σχολικές αίθουσες.
Σε άλλα νηπιαγωγεία το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με την αξιοποίηση αιθουσών από τα δημοτικά με τα οποία συστεγάζονται, με αναδιανομή του μαθητικού πληθυσμού στα Δημοτικά, ενώ ο κ.Δαούλας δεν παρέλειψε να εξάρει νηπιαγωγεία που είναι στολίδια και βρίσκονται περιφερειακά του κέντρου, σε συνοικίες και τα οποία θα μπορούσαν να δεχθούν αριθμό παιδιών, εφόσον εξασφαλιστεί η μεταφορά τους.
Όλες οι πιθανές λύσεις για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στέγασης που προκύπτουν από την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής συζητώνται σε ειδική σύσκεψη στον Δήμο Λαρισαίων.

ert.gr